Informasjon fra Forskerforbundet

Artikler fra Forskerforbundet i Forskerforum.

– Til alle tillitsvalgte:
    Tusen, tusen takk for innsatsen!

(28.11.2022) – Det har vært et krevende år for våre tillitsvalgte. Vi er så imponert over innsatsen som legges ned, og hva dere får til, sier leder Guro Lind og generalsekretær Birgitte Olafsen.

Ny studentforening i gang!

(31.10.2022) Forskerforbundet har for første gang opprettet en egen studentforening. Målet er å organisere flere studenter, og å bidra til å styrke forbundets studentpolitikk.

Working in Norway? Know your rights!

(03.10.2022) Without the work of foreign researchers, Norwegian research would collapse. But not everyone working in Norway is aware of their rights. Join our free webinar on October 19 to learn more about them.

Free membership for PhDs

(05.09.2022) This autumn PhDs can join Forskerforbundet for free until the end of 2022. – We want to get as many PhDs as possible to organize, says Guro Lind.

Uravstemning om forhandlingsresultatet i staten

(13.06.2022) 24. mai 2022 ble Unio stat enige med staten om lønnsoppgjøret i statlig sektor. Årets oppgjør er et hovedoppgjør, og Unio forhandlet derfor om både lønn og om innholdet i hovedtariffavtalen.

Lanserer 20-punktsliste mot midlertidighet

(09.05.2022) Bedre statistikk, mer langsiktig finansiering, endringer i lov og forskrift og bedre styringsdialog. Slik vil Forskerforbundet få ned den skyhøye bruken av midlertidige ansettelser i norsk forskning.

Solidaritet og samarbeid

(28.03.2022) I en tid med krig i Europa, oppleves det internasjonale arbeidet viktigere enn på lenge. Forskerforbundet engasjerer seg sterkt i det europeiske og internasjonale fagforeningssamarbeidet.

Inviterer til diskusjon om akademisk ytringsfrihet

(28.02.2022) Krysspress og interessekonflikter. Forskerhets og tyskervitser. Hva er vilkårene for akademisk frihet i dag, og hva kan vi gjøre for å sikre en god ytringskultur i og rundt akademia?

Slik blir tariff-våren

(31.01.2022) Tøffe forhandlinger venter i samtlige tariffområder denne våren. Forskerforbundet arbeider for enighet, men tar høyde for konflikt.

Verve flere, hjelpe bedre

(03.01.2022) Forskerforbundets nye generalsekretær Birgitte Olafsen er selv tidligere tillitsvalgt. Erfaringen vil hun bruke til å sikre dagens tillitsvalgte flere i ryggen og bedre hjelp.

Vil bryte magisk grense

(29.11.2021) God vekst blant yrkesaktive har gitt Forskerforbundet medlemsrekord i 2021. Nå ser organisasjonssjef Joar Flynn Jensen fram til å bryte den magiske grensen på 25.000 medlemmer.

Scholars at Risk – ten years of protecting academic freedom

(04.10.2021) The Norwegian section of Scholars at Risk marks its 10 years anniversary. – The work of SAR should inspire us all to do more to protect academic freedom, Guro Lind says.

Det er vervetid!

(30.08.2021) Norge åpner opp igjen, studentene strømmer tilbake til campus, og mange nyansatte har sine første dager til stede på jobb. Dette er tiden for å verve nye medlemmer.

Vil ha mer diskusjon rundt akademisk frihet

(07.06.2021) Over hundre medlemmer deltok da Forskerforbundet inviterte til webinar om akademisk frihet. – Interessen kan tyde på for lite informasjon og diskusjon om temaet ved institusjonene, sier spesialrådgiver Jon Wikene Iddeng.

Satser på medlemskurs

(04.05.2021) Inntil nylig har Forskerforbundets kurs i all hovedsak rettet seg mot tillitsvalgte. Nå skal også ordinære medlemmer sikres et bedre kurstilbud.

< Forrige 1 2 3 4 Neste >