Forbereder seg på krevende kuttrunder
Kunnskapsinstitusjoner over hele landet planlegger kutt og nedbemanning. Forskerforbundets tillitsvalgte hjelper hverandre i det krevende omstillingsarbeidet.
Hva skjer i Forskerforbundet i høst?
Vi står foran en innholdsrik høst i Forskerforbundet. Ny politikk skal vedtas, ny ledelse skal velges, og vårens lønnsoppgjør i staten skal behandles i Rikslønnsnemnda.
Utdanningsministrene har talt. Nå må også vår egen regjering handle!
Den 29. og 30. mai møtte statsråder med ansvar for høyere utdanning fra 49 land til møte i Bolognaprosessen. Nytt kommuniké ble vedtatt, og med det er kursen satt for videre samarbeid og utvikling av det felles europeiske området for høyere utdanning (European Higher Education Area).
Hvem bør vinne Hjernekraftprisen?
Har du en kollega eller fagfelle som virkelig fortjener å bli satt pris på? Nå kan du nominere kandidater til årets Hjernekraftpris.
Overheng? Har det noe med klatring å gjøre?
Vårens lønnsoppgjør er rett rundt hjørnet, og med seg har det et lass av vanskelige ord. Hva i all verden er egentlig ramma, glidning og overheng?
Klar melding inn
En gang i året samles Landsrådet i Forskerforbundet for å gi ledelsen råd i viktige saker. – En unik arena for å lytte til organisasjonen, mener organisasjonssjef Joar Flynn Jensen.
Verving virker!
Halvparten av alle nye medlemmer i Forskerforbundet, er vervet av en tillitsvalgt eller kollega. Og for superververne der ute, er det penger å tjene.
Hvem skal lede Forskerforbundet?
Hvem skal lede Forskerforbundet fra 2025? Berit Bratholm leder arbeidet med å finne forbundets nye ledelse, og du kan hjelpe henne.
Vil synliggjøre det usynlige arbeidet
Kunnskapssektoren er helt avhengig av fagkompetansen til de teknisk-administrativt ansatte, mener nestleder Kristian Mollestad. Han er lei av at administrativt arbeid snakkes ned.
Vil sikre kunstfaglig ansatte fast jobb
Bruken av åremål ved norske kunstutdanninger er skyhøy. Mange steder er halvparten av underviserne midlertidig ansatt. Forskerforbundet ber Stortinget rydde opp.
Læring over landegrensene
Forskningen er internasjonal. Det må også forskernes fagforeninger være, mener Kristian Mollestad. Nylig utvekslet han og resten av Forskerforbundets hovedstyre erfaringer med britiske UCU. En fagforening som virkelig har kjent på konsekvensene av et markedsbasert utdanningssystem.
av 5