Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter fra Forskerforbundet

Ukas tillitsvalgt: Jo Asplin, Meteorologisk institutt

(25.06.2020) Ukas tillitsvalgt vet mer om sommerværet enn de fleste. Men han er først og fremst opptatt av å sikre et godt nybygg for sine medlemmer på Meteorologisk institutt.

– Økt grunnbevilgning vil gi økt kvalitet

(25.06.2020) I en ny rapport foreslår Forskningsrådet å øke den konkurranseutsatte grunnbevilgningen til forskningsinstituttene. Forskerforbundet vil gå lenger. – Det vil styrke forskningen i instituttsektoren hvis den faste grunnbevilgningen økes, sier Guro Elisabeth Lind.

Ber om avklaringer rundt digital undervisning

(24.06.2020) I et brev til universiteter og høyskoler ber Forskerforbundet om avklaringer rundt gjennomføringen av digital undervisning i høst. – Overgangen til digital undervisning må drøftes med de ansatte, og opphavsrett og personvern må respekteres, sier Guro Elisabeth Lind.

Unio i møte med Nikolai Astrup om bærekraftsmålene

(22.06.2020) Unio-leder Ragnhild Lied og Forskerforbundets leder Guro Lind møtte i dag Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup for å gi ham innspill til regjeringens handlingsplan om bærekraftsmålene.

Gi stipendiatene og postdoktorene trygghet, Asheim!

(18.06.2020) Ved inngangen til sommerferien sitter flere av våre forskertalenter med en klump i magen, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind i Forskerforum. Hun spør: Vil de få muligheten til å komme i mål?

Digital studentkonferanse 23. august

(16.06.2020) Vi inviterer til digital studentkonferanse søndag 23. august (kl. 11:00–15:00). Målet med studentkonferansen er at deltakerne skal få faglig påfyll, være med på å utforme Forskerforbundets studentpolitikk, samt å velge et nytt studentutvalg i Forskerforbundet. Meld deg på!

Sommerhilsen fra Guro

(15.06.2020) Leder Guro Elisabeth Lind oppsummerer en krevende og annerledes vår. Se hennes sommerhilsen til medlemmer og tillitsvalgte (akkompagnert av oslotrafikken).

Sommerhilsen fra Guro

Ukas tillitsvalgt: Bente Ovedie Skogvang, HINN

(15.06.2020) Denne uken fikk Høgskolen i Innlandet nei på sin universitetssøknad. Bente Ovedie Skogvang forteller om en krevende prosess – og et håp om akkreditering innen kort tid. Hun er ukas tillitsvalgt.

– Torpederer en demokratisk prosess

(10.06.2020) I går ble det klart at Ap, Sp og Frp tvinger gjennom en endring av finansieringssystemet i høyere utdanning som skal belønne «relevante jobber» og kortere kurs rettet mot arbeidslivet. – Stortingsflertallet trer en løsning ned over hodene våre som verken er ønsket eller utredet, sier Guro Elisabe...

Færre tidstyver, mer tillit

(08.06.2020) – Tiden er overmoden for en tillitsreform i kunnskapssektoren. Det beste for forskning og undervisning vil være å erstatte rapportering og kontroll med tillitsbasert styring og større faglig handlingsrom, mener Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Regjeringens omstillingspakke lagt fram

(29.05.2020) Guro Elisabeth Lind er glad for bevilgninger til forskningsinstitutter, universiteter og museer, men vil følge utviklingen nøye framover. – Flere institusjoner er i en veldig krevende situasjon. Det vil være behov for nye tilleggsbevilgninger allerede i høstens statsbudsjett, varsler hun.

– God forankring viktig for tilliten til Forskningsrådet

(28.05.2020) Forskningsrådet lanserte i går sin nye strategi, som blant annet løfter fram betydningen av grunnforskning. Det gleder Guro Elisabeth Lind, som oppfordrer rådet til å sikre god forankring når strategien skal gjennomføres.

Velkommen til Forskningspolitisk seminar 10. november

(27.05.2020) Hvem skal styre forskningen, og hvor går grensene for styring? Vi tar debatten på årets forskningspolitiske seminar, som arrangeres tirsdag 10. november 2020. Hold av datoen!

– Bør justere forslaget

(26.05.2020) Ap, Sp og Frp bør justere forslaget om et nytt finansieringssystem for universiter og høyskoler, mener Guro Elisabeth Lind. – Ingen er tjent med at det forhåndskonkluderes før spørsmålet er grundig utredet, sier hun.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >