Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Hederspris til Kjell Erik Lommerud

(04.12.2019) Kjell Erik Lommerud ble tildelt Forskerforbundets hederspris for sine mange år som tillitsvalgt på lokallagets jubileumsseminar den 3. desember. Vi gratulerer!

Unio vil gi ureturnerbare asylsøkere arbeidstillatelse

(03.12.2019) Unio ønsker å gjeninnføre arbeidstillatelse for lengeværende asylsøkere som har fått endelig avslag, men som ikke kan returneres til hjemlandet. Det slås fast i en uttalelse vedtatt av Unios representantskap mandag.

Ipsos gjennomfører medlemsundersøkelse

(02.12.2019) Nå gjennomfører Ipsos en medlemsundersøkelse på vegne av Forskerforbundet, og de vil kontakte et utvalg av våre medlemmer og tillitsvalgte. Vi håper så mange som mulig tar seg tid til å svare på undersøkelsen.

Fortsatt høy midlertidighet for forskere

(27.11.2019) Tross en liten nedgang er bruken av midlertidige stillinger for forskere og undervisere ved universiteter og høyskoler fortsatt dobbelt så høy som i arbeidslivet ellers. – Arbeidet for å gi forskerne fast jobb går alt for sakte, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Rekruttering skal ikke styres av publisering

(25.11.2019) Det er ingen grunn til å gjøre debatten om arbeidsforhold og rekrutteringspolitikk i akademia til en debatt om norske vs. utenlandske forskere, skriver Guro Lind i Forskerforum.

Dagsseminar for postdoktorer

(21.11.2019) Hvilke rettigheter har du egentlig som postdoktor? Og får du lønnen du fortjener? Forskerforbundet inviterer til et dagsseminar for postdoktorer, torsdag 5. desember 2019 på Clarion hotell i Bjørvika. Det er fortsatt noen ledige plasser.

Vinnere av Hjernekraftprisen 2019

(12.11.2019) Vinnere av Hjernekraftprisen for 2019 er Thea Grav Rosenberg, Medietilsynet, som tildeles 100 000 kroner for bidraget «Barn, botox, alkohol og gambling», og Anders Bryn, Universitetet i Oslo, som tildeles 100 000 kroner for bidraget «Natur i endring». Vi gratulerer med prisen!

– Kampen for bærekraft vinnes ikke uten hjernekraft

(12.11.2019) Kampen mot klimaendringer og kampen for vitenskapen henger nært sammen, sa Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind da hun åpnet årets forskningspolitiske seminar.

Nye vervepremier i 2020

(11.11.2019) Vi slutter med gavekort som vervepremie, og erstatter dem med fine og miljøvennlige profileringsartikler. Endringene vil gjelde fra 1. januar 2020, og frem til da er det fortsatt gavekort som er premien.

Enige om å forlenge dagens hovedavtale

(06.11.2019) Partene ble i dag enige om å forlenge dagens hovedavtale i staten med ett år. Det betyr at forhandlingene om en ny hovedavtale vil gjenopptas neste høst.

Ba Stortinget legge vekk ostehøvelen og satse på forskning

(21.10.2019) Den siste uka har forbundsleder Guro Elisabeth Lind vært i fire stortingskomiteer for å gi innspill til statsbudsjettet. – Alle komiteer har et ansvar for norsk forskning, understreker hun.

Guro har tre ting å si til årets statsbudsjett

(18.10.2019) I denne videoen snakker Guro om våre tre viktigste krav til statsbudsjettet for 2020: Sats på forskning, ingen flere ostehøvelkutt og vi trenger en forskermelding.

Hvordan øke stipendiatenes lønn?

(17.10.2019) Khrono kan 14. oktober melde om protestaksjoner blant stipendiatene mot økte lønnsforskjeller. Siden disse økte lønnsforskjellene skyldes et viktig gjennomslag for Unio i årets lønnsoppgjør, tenkte vi å forklare hvorfor dette skjedde, og hva vi mener må gjøres for å sikre enda flere stipendiater...

Støtt TV-aksjonen!

(11.10.2019) – Jeg vil oppfordre alle medlemmer av Forskerforbundet til å ta godt imot bøssebærerne 20. oktober, og til å melde seg som bøssebærere, sier generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.

Statsbudsjettet for 2020:
    – Nedprioriterer forskning i budsjettet

(07.10.2019) – I en tid hvor forskning burde være budsjettvinner, skjer det motsatte. Regjeringen bruker en stadig mindre andel av samfunnets ressurser på det som skal løse de store samfunnsutfordringene, sier Guro Elisabeth Lind.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >