Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter fra Forskerforbundet

For an Education-led Recovery!

(07.07.2021) ETUCE samler og representerer utdanningsorganisasjoner i 51 europeiske land, og har til sammen 11 millioner medlemmer. 5. og 6. Juli arrangerte ETUCE ekstraordinær digital konferanse under overskriften «For an Education-led Recovery».

Ledig stilling: Advokat

(05.07.2021) Vi søker etter en advokat med solid kompetanse og erfaring innen arbeidsrett til ett års vikariat. Dette fordi en av våre advokater begynner i ny stilling, og har søkt permisjon. Søknadsfrist 6. august 2021.

Dro på digital lokallagsturne

(29.06.2021) Pandemien satte en stopper for reisevirksomheten, men Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli har brukt våren på digitale møter med lokallagene. – Veldig nyttig og veldig hyggelig, sier hun.

Sommerhilsen fra Guro

(25.06.2021) Leder Guro Elisabeth Lind oppsummerer våren 2021. Se hennes sommerhilsen til medlemmer og tillitsvalgte.

Sommerhilsen fra Guro

Advarer mot for rigide regler

(23.06.2021) Nye retningslinjer for eksportkontroll må i minst mulig grad legge begrensninger på norsk forskning og forskningssamarbeid, mener Guro Lind.

Sykehusstreiken over – går til frivillig nemnd

(16.06.2021) Streiken i sykehusene er over for Forskerforbundets medlemmer, og lønnsoppgjøret i Spekter Helse går nå til frivillig nemnd. - En frivillig nemnd gir oss flere muligheter enn tvungen lønnsnemnd, sier Unios forhandlingsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Forskere og kliniske ernæringsfysiologer streiker ved sykehusene

(04.06.2021) Unio er i streik ved sykehusene, og flere av Forskerforbundets medlemmer er tatt ut i streik. – Lønna for viktige utdanningsgrupper ved sykehusene er for lav, sier Forskerforbundets leder Guro Lind.

Streik ved sykehusene

(04.06.2021) – Lønnstilbudet fra Spekter var altfor dårlig. Det er stor mangel på sykepleiere og spesialsykepleiere. Helseforetakene må ta dette samfunnsproblemet på alvor og gi et tilbud som kan bidra til å gjøre yrkene mer attraktive, sier leder i Unio Spekter, Lill Sverresdatter Larsen.

Dette betyr lønnsoppgjøret i staten for din lønn

(03.06.2021) Etter en lang mekling hos Riksmekleren, kom Unio til slutt til enighet med staten om lønnsoppgjøret for 2021. Her kan du se hva lønnsoppgjøret betyr for din lønn.

– Forskernes arbeidsbetingelser må inn i langtidsplanen

(02.06.2021) – Den nye langtidsplanen for forskning og høyere utdanning må i langt større grad adressere arbeidsvilkår og rekruttering, sier Guro Lind. Hun mener dagens langtidsplan vier forskernes arbeidsbetingelser alt for lite oppmerksomhet.

Støttet de streikende

(01.06.2021) Forskerforbundets leder hadde med kanelboller til sine medlemmer i streik ved Munchmuseet, i tillegg til et klokkeklart budskap: – Utdanningsgruppene i kommunene må sikres høyere lønn.

Enighet i mellomoppgjøret i staten

(27.05.2021) Unio kom i dag til enighet med staten i årets mellomoppgjør, 17 timer på overtid av meklingsfristen. – Vi er skuffet over at staten ikke gjør mer for å sette pris på sine ansatte, men har etter en nøye vurdering valgt å ikke gå til streik, sier Unio stats forhandlingsleder Guro Lind.

Streik i Oslo kommune

(27.05.2021) Det blir streik i Oslo kommune etter at meklingen ble brutt torsdag formiddag. – Tilbudet innfrir ikke våre krav og løser ikke de problemene kommunen har, sier forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo.

Unio går til streik i kommunesektoren

(27.05.2021) Meklingen mellom Unio og KS førte ikke fram, og Unio går dermed til streik i kommunene. – Skal folk få gode tjenester må kommunene klare å rekruttere og beholde kvalifiserte folk til våre yrker. Da måtte vi fått en klar reallønnsvekst og sett starten på et lønnsløft, sier Unios forhandlingsleder...

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >