Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

/

English

Nyheter

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

  – Et godt verktøy i arbeidet for økt studiekvalitet

  (10.01.2017) – Underviserundersøkelsen gir kunnskap og retning til det videre arbeidet for økt studiekvalitet, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

  – Nybrottsarbeid fra NOKUT

  (09.01.2017) I morgen legger NOKUT fram den første Underviserundersøkelsen, en spørreundersøkelse om utdanningskvalitet blant vitenskapelige ansatte. – Et nybrottsarbeid som vil gi verdifull informasjon om undervisningen i høyere utdanning, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

  Ny hovedavtale i staten

  (09.01.2017) 9. desember 2016 ble staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) og hovedsammenslutningene enige om en ny revidert hovedavtale i staten. Avtalen gjelder fra 1. januar 2017 til og med 31. desember 2019.

  Blir du medlem nr. 21 000?

  (05.01.2017) Forskerforbundet nærmer seg 21 000 medlemmer, og feirer dette med å gi medlem nummer 21 000 en turpakke bestående av en Osprey-sekk, buff, Camelbak drikkeflaske, powerbank og Bose QC 25 hodetelefoner.

  1 av 5 forskere får ikke fast jobb

  (20.12.2016) Andelen midlertidig ansatte i akademia øker for andre år på rad, til tross bred enighet om at andelen er alt for høy. – Vi får ikke flere fast ansatte uten en lovendring, slår Forskerforbundets leder Petter Aaslestad fast. Han ber kommunalministeren rydde opp.

  Krever rettssikkerhet for forskere

  (19.12.2016) – Det har så store konsekvenser å få beskyldninger om uredelighet mot seg at man må ha mulighet til å renvaske seg, uavhengig hvilket aktsomhetsnivå uredeligheten påstås å være på, sier generalsekretær i Forskerforbundet Hilde Gunn Avløyp til Forskerforum.

  Storsuksess på 6 minutter og 40 sekunder

  (15.12.2016) – Det har vært utrolig inspirerende å se forskere vise sin betydning på en så engasjerende måte, sier organisasjonssjef i Forskerforbundet Joar Flynn Jensen. Høstens PechaKucha-turne samlet fulle hus – og også du kan få med deg høydepunktene.

  Dette er vinnerne av Hjernekraftprisen 2016

  (13.12.2016) – Spennvidden blant bidragene var stor, men felles for vinnerne var engasjerende og tankevekkende formidling, sier juryleder Tora Aasland. Den offisielle prisutdelingen finner sted 25. januar.

  Gode tiltak i fagskolemeldingen, men symbolske studiepoeng forvirrer

  (05.12.2016) – Jeg vil rose regjeringen for å styrke fagskolene og anerkjenne deres betydning for norsk arbeidsliv. Men innføringen av symbolske «studiepoeng» er bare egnet til forvirring, og bør lukes bort i stortingsbehandlingen, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

  Nye budsjettkutt rammer forskning og undervisning

  (05.12.2016) For tredje år på rad ender budsjettforhandlingene med kutt i grunnbevilgningene til universiteter og høyskoler. – Kuttene rammer kvaliteten på forskning og undervisning, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

  Ny Hovedavtale og Hovedtariffavtale – Den norske kirke

  (02.12.2016) Forhandlingene om Hovedavtale og Hovedtariffavtale for Forskerforbundets medlemmer i Den norske kirke er avsluttet, og tirsdag kveld 29. november ble protokollen mellom KA og arbeidstakerorganisasjonene undertegnet.

  Kontingentsatser 2017

  (01.12.2016) Ordinær kontingent til Forskerforbundet utgjør 447 kroner per måned i 2017. Stipendiatmedlemmer betaler 243 kroner. Studentmedlemskap er gratis.

  – Stillingsvernet er svekka

  (29.11.2016) Høgsterett har gitt UiO medhald i at ein oppsagt forskar ikkje har fortrinnsrett til stilling som førsteamanuensis. – Avgjerda medfører ei svekking av stillingsvernet for vitskapleg tilsette, seier generalsekretær Hilde Gunn Avløyp i Forskerforbundet. Ho utfordrar Stortinget til å endre lova.

  – En kjempeseier for ansatte på Nasjonalmuseet

  (24.11.2016) – Partene har kommet til enighet om at det å ha ansvar for forskning og faglig oppdatering skal prioriteres, også med lønn. Det er en kjempeseier, sier Ida Bronken, hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet ved Nasjonalmuseet. De ansatte får også beholde pensjonsordningen i Statens pensjonskasse.

  Fortsatt offentlig tjenestepensjon for Forskerforbundets medlemmer i Virke

  (21.11.2016) – Det var helt avgjørende for oss å få på plass et resultat som sikret medlemmenes pensjonsrettigheter. Det klarte vi til slutt, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad i en kommentar til enigheten i meklingen mellom Virke og Unio.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste > 

Vis artikler fra 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.