Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Gratulerer med dagen!

(01.05.2017) I dag markeres arbeidernes internasjonale kampdag. Forskerforbundet ønsker alle en riktig god 1. maifeiring!

Løsning i staten

(29.04.2017) Unio kom natt til 29. april fram til en forhandlingsløsning i årets mellomoppgjør i statlig sektor. – Dette er et resultat som forventet og i tråd med våre krav, sier Petter Aaslestad, forhandlingsleder i Unio stat.

Enighet i lønnsoppgjøret for kommunesektoren

(27.04.2017) Partene i kommunesektoren kom i dag fram til en forhandlingsløsning i årets mellomoppgjør. Rammen for oppgjøret er på om lag 2,4 prosent. – Vi mener dette resultatet vil gi reallønnsvekst, forutsatt at prisveksten ikke blir høyere enn anslått, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Steffen Handal.

Alf Tore Mjøs ble medlem
    nr. 21 000!

(07.04.2017) Alf Tore Mjøs, konservator ved Stavanger museum, ble Forskerforbundets medlem nummer 21 000 da han nylig meldte seg inn. Vi gratulerer, og sender en turpakke i posten.

Ny Lov om statsansatte:
    – «Innstramming» full av smutthull

(06.04.2017) – Med dette lovforslaget blir det vanskelig for Sanner og Røe Isaksen å nå sitt mål om lavere midlertidighet i UH-sektoren, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. Han mener forslaget til ny Lov om statsansatte er full av smutthull, og oppfordrer stortingspartiene til å tette dem.

God snuoperasjon for likestilling

(06.04.2017) 5. april la regjeringen frem sitt forslag til en ny likestillings- og diskrimineringslov. Forskerforbundet er glad for at regjeringen har snudd, og fastholder at loven særlig skal bedre kvinners stilling.

Ber regjeringen legge press på Ungarn

(05.04.2017) – Den akademiske friheten er under angrep i Ungarn. Regjeringen må bidra til økt internasjonalt press mot ungarske myndigheter, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Humaniorameldingen:
    – Et godt utgangspunkt

(04.04.2017) – Jeg vil rose Røe Isaksen for å ha levert en stortingsmelding som forstår humanioras særpreg. Så håper jeg stortingsbehandlingen fører til reelle satsinger fra Forskningsrådet og Kulturdepartementet, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Unio krever reallønnsvekst i staten

(30.03.2017) I dag åpnet årets lønnsoppgjør i staten. – 2016 ga reallønnsnedgang for ansatte i staten, i 2017 krever vi reallønnsvekst, sier Petter Aaslestad, leder av Unio Stat.

Studentstemmen

(28.03.2017) Christina Kjeserud er Forskerforbundets nye studentrepresentant. – Min jobb er å hjelpe lokallagene til å rekruttere og ta vare på flere studentmedlemmer, sier hun.

Gjennomslag for Forskerforbundet:
    Strammer inn på adgangen til midlertidige ansettelser

(28.03.2017) – Dette lovforslaget kan sikre flere forskere fast stilling, og slik bidra til økt kvalitet i norsk forskning, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. I dag røpet regjeringen at den vil endre reglene for midlertidige ansettelser i staten.

Sjekk dine medlemsopplysninger!

(23.03.2017) Snart starter tariffoppgjøret 2017. Nå er det ekstra viktig at Forskerforbundet har riktig informasjon om deg som medlem. Logg inn på Min side og sjekk dine opplysninger.

Advokattjenester / Attorney services

(17.03.2017) Advokat Harald Unhjem som Forskerforbundet lenge har hatt en samarbeidsavtale med, har skiftet advokatfellesskap, og i den forbindelse har vi revidert og fornyet samarbeidsavtalen vår.

Internasjonal aksjonsdag mot midlertidighet i akademia

(15.03.2017) 15. mars markeres “World Action Day Against Precarity In Higher Education and Research” i en rekke land. Også her i Norge går svært mange unge forskere på midlertidige kontrakter, som går ut over både kvaliteten på forskningen og forskernes livskvalitet.

Academic freedom under pressure

(10.03.2017) The Norwegian Association of Researchers has published a memorandum on Academic freedom. The intention is to establish a platform for knowledge and discourse concerning our work on academic freedom, both centrally and locally within the organisation.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >

Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.