Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter fra Forskerforbundet

Treningsleir for drevne tillitsvalgte

(19.09.2022) Hvert år samles en gruppe av erfarne tillitsvalgte i Forskerforbundet for å utveksle tips og erfaringer, og lære mer om internasjonal forsknings- og arbeidslivspolitikk. – Disse samlingene bidrar til enda bedre hjelp og støtte for våre medlemmer, sier fagsjef Jorunn Dahl Norgård.

Enighet i Virke-oppgjøret

(15.09.2022) Etter tre dager med forhandlinger har Unio-forbundene nådd frem med viktige krav for medlemmene i Virke-virksomheter. Det gjenstår forhandlinger for medlemmer i KS-like virksomheter.

Leter etter svar om forskeryrket

(13.09.2022) Hva gjør forskeryrket attraktivt – og hva er årsakene til at noen velger å forlate det? Forskerforbundet leter etter svar i en ny medlemsundersøkelse.

Solid medlemsvekst i Forskerforbundet

(09.09.2022) Statistikken for første del av 2022 viser solid medlemsvekst i Forskerforbundet. Særlig blant stipendiater og andre yrkesaktive medlemmer er veksten betydelig.

Free membership for PhDs

(05.09.2022) This autumn PhDs can join Forskerforbundet for free until the end of 2022. – We want to get as many PhDs as possible to organize, says Guro Lind.

Foreslå kandidater til Unios verneombudspris

(04.09.2022) Unios verneombudspris skal deles ut for femte gang på Verneombudskonferansen 2022. Med Verneombudsprisen ønsker Unio å løfte fram den viktige rollen verneombudene har i arbeidslivet. Prisen deles ut til et verneombud som har gjort en særskilt innsats i rollen som verneombud.

– Vi prioriterer økonomisk trygghet for stipendiatene

(30.08.2022) Hvordan sikrer vi best stipendiatene en skikkelig lønnsutvikling? – For denne gruppa er det ekstra viktig med forutsigbare nasjonale rammer, mener Forskerforbundets leder Guro Lind.

Full støtte til lærernes streik

(30.08.2022) Forskerforbundet stiller seg fullt og helt bak lærernes streik i kommunesektoren. – Det er skuffende at KS velger å opptre så lite kunnskapsbasert og konsekvent feiltolke den offisielle statistikken fra Teknisk Beregningsutvalg (TBU), mener Forskerforbundets leder Guro Lind.

– Må spille hverandre gode

(16.08.2022) – Media, politikk og forskning kan spille hverandre dårlige, eller gode. Jeg håper vi sammen kan finne veier til en mer opplyst offentlig samtale, der mange forskere ønsker å bidra, sa Forskerforbundets leder Guro Lind i debatt med presse og politikere under Arendalsuka.

Råd til deg som skal levere lønnskrav

(12.08.2022) De lokale lønnsforhandlingene nærmer seg. Hvordan formulerer du lønnskravet? Hva sier du i lønnssamtalen med sjefen? Forskerforum har spurt våre tillitsvalgte om råd.

– Bra at Borten Moe følger opp

(01.07.2022) – Det er bra at Ola Borten Moe følger opp løftet sitt om å sikre flere forskere fast jobb, sier Bjørn Berg. Denne uken sendte Forskerforbundet regjeringens forslag til endringer i universitets- og høyskoleloven på høringsrunde til lokallagene.

Uravstemningen i staten: 83 prosent svarte ja

(20.06.2022) Hele 83 prosent av Unios medlemmer i staten stemte ja i uravstemningen som ble avsluttet i ettermiddag. – Det er en tydelig tilbakemelding fra våre medlemmer, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat.

Nordisk møte med kraftig resolusjon om akademisk frihet

(17.06.2022) Forskerforbundet deltok nylig på nordisk møte for universitetsansattes fagforbund. Situasjonen for akademisk frihet og institusjonell autonomi i Norden vekket bekymring og skapte engasjement.

Opprop: Slå ring rundt norsk forskning

(13.06.2022) Sammen med UHR, NSO og Abelia har Forskerforbundet tatt initiativ til et opprop til støtte for langsiktig og forutsigbar finansiering av norsk forskning. Du kan signere oppropet her.

– Handler om å komme i posisjon

(03.06.2022) En ny hovedtariffavtale i staten var nødvendig for å sikre de langtidsutdannede bedre lønnsutvikling i framtiden, mener Guro Elisabeth Lind.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >