Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter fra Forskerforbundet

Meld deg på «kunnskap, samarbeid og tillit for bærekraft» 5. februar!

(16.01.2020) I forkant av den nasjonale bærekraftskonferansen på Universitet i Bergen 5.–7. februar inviterer Unio, Utdanningsforbundet og Forskerforbundet til samtale om hvordan rigge utdanningssystem og arbeidsliv for å nå bærekraftsmålene.

Feirer medlemsrekord

(14.01.2020) Aldri før har så mange forskere og kunnskapsarbeidere organisert seg i Forskerforbundet. – Vi er ekstra glade for den høye medlemsveksten blant stipendiater, sier generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.

Nye forslag skal begrense midlertidige ansettelser

(10.01.2020) En arbeidsgruppe med representanter fra ni universiteter og høyskoler har levert Iselin Nybø en rapport med forslag til tiltak for å redusere bruken av midlertidighet. Noen er gode, mens andre er mer problematiske.

– Lisenskrav utfordrer den akademiske friheten

(10.01.2020) – Vi har lenge ment at den mest åpne lisensen som legges til grunn for åpen tilgang i Plan S, utfordrer forskernes rettigheter. Units nye utredning støtter langt på vei dette synet, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind. Hun mener krav om åpen publisering verken må begrense forskernes...

Varm velkomst for utredning om postdoktorer

(06.01.2020) Kunnskapsdepartementet ønsker å finne ut mer om karriereutviklingen til postdoktorer. – Det er flott at Nybø griper tak i postdoktorordningen og problematikken rundt postdoktorene. Dette er et viktig initiativ, sier leder i Forskerforbundet, Guro Elisabeth Lind.

Viderefører hovedavtalen for kirken og kirkelige virksomheter

(18.12.2019) – Vi mener at hovedavtalen skal bygge opp under et godt og forpliktende samarbeid mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte i den enkelte virksomhet, og mellom partene sentralt, sier Kristian Mollestad, forhandlingsleder for Unio KA.

Politisk markering til støtte for Politihøgskolen

(13.12.2019) – Forskerforbundet stiller seg bak Politiets Fellesforbunds markering til støtte for Politihøgskolen. Vi er bekymret for Politihøgskolens autonomi, og har skrevet et åpent brev til justisministeren hvor vi ber regjeringen respektere Politihøgskolens faglige handlingsrom.

Et forsvar for statsstipendet

(11.12.2019) Forskerforbundet organiserer norske statsstipendiater, som i et innlegg opprinnelig publisert i Klassekampen tar til orde for å bevare og styrke statsstipendordningen.

Hederspris til Kjell Erik Lommerud

(04.12.2019) Kjell Erik Lommerud ble tildelt Forskerforbundets hederspris for sine mange år som tillitsvalgt på lokallagets jubileumsseminar den 3. desember. Vi gratulerer!

Unio vil gi ureturnerbare asylsøkere arbeidstillatelse

(03.12.2019) Unio ønsker å gjeninnføre arbeidstillatelse for lengeværende asylsøkere som har fått endelig avslag, men som ikke kan returneres til hjemlandet. Det slås fast i en uttalelse vedtatt av Unios representantskap mandag.

Ipsos gjennomfører medlemsundersøkelse

(02.12.2019) Nå gjennomfører Ipsos en medlemsundersøkelse på vegne av Forskerforbundet, og de vil kontakte et utvalg av våre medlemmer og tillitsvalgte. Vi håper så mange som mulig tar seg tid til å svare på undersøkelsen.

Fortsatt høy midlertidighet for forskere

(27.11.2019) Tross en liten nedgang er bruken av midlertidige stillinger for forskere og undervisere ved universiteter og høyskoler fortsatt dobbelt så høy som i arbeidslivet ellers. – Arbeidet for å gi forskerne fast jobb går alt for sakte, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Rekruttering skal ikke styres av publisering

(25.11.2019) Det er ingen grunn til å gjøre debatten om arbeidsforhold og rekrutteringspolitikk i akademia til en debatt om norske vs. utenlandske forskere, skriver Guro Lind i Forskerforum.

Dagsseminar for postdoktorer

(21.11.2019) Hvilke rettigheter har du egentlig som postdoktor? Og får du lønnen du fortjener? Forskerforbundet inviterer til et dagsseminar for postdoktorer, torsdag 5. desember 2019 på Clarion hotell i Bjørvika. Det er fortsatt noen ledige plasser.

Vinnere av Hjernekraftprisen 2019

(12.11.2019) Vinnere av Hjernekraftprisen for 2019 er Thea Grav Rosenberg, Medietilsynet, som tildeles 100 000 kroner for bidraget «Barn, botox, alkohol og gambling», og Anders Bryn, Universitetet i Oslo, som tildeles 100 000 kroner for bidraget «Natur i endring». Vi gratulerer med prisen!

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >