Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Tar den store utdanningsdebatten

(05.07.2018) Bør universitetene bli foretak? Og hvorfor bruker Norge en lavere andel av samfunnets ressurser på forskning enn våre nordiske naboer – var det ikke kunnskap som var den nye oljen? Sammen med Norsk Studentorganisasjon inviterer Forskerforbundet politikerne til utdanningsdebatt under Arendalsuka.

Livslang læring som tillitsvalgt

(27.06.2018) Som hovedtillitsvalgt ved Universitetet i Sørøst-Norge, har Berit Bratholm passet på medlemmenes lønn og arbeidsvilkår i en årrekke. Selv vil hun gjerne få fram hvor mye hun selv sitter igjen med. – Tillitsvalgtrollen som læringsarena er undervurdert, mener Bratholm.

Forskerforbundet og Unio deltar på Pride

(25.06.2018) Vårt hovedbudskap for deltakelsen under Pride er «Kunnskap og fellesskap». Bli gjerne med i paraden lørdag 30. juni, eller meld deg på til faglig frokost før paraden! Benytt også muligheten til å besøke Unios og forbundenes stand i Pride Park i Spikersuppa.

Glad for evaluering av strukturreformen

(20.06.2018) Når man skal evaluere hvordan fusjonsprosessene har påvirket kvaliteten på forskning og undervisning, må erfaringene til forskere, undervisere og andre ansatte få en viktig plass, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Et tydelig ja i uravstemningen

(19.06.2018) Unio har gjennomført uravstemning for medlemmene i det statlige tariffområdet. Drøyt 86 prosent av dem som avla stemme, stemte ja til meklingsforslaget.

Enighet med Spekter

(05.06.2018) Sent 4. juni fullførte Unio forhandlingene med Spekter for sine medlemmer på sykehusene. – Det har vært krevende forhandlinger, men vi er fornøyde med at vi nå har oppnådd enighet, sier Unios forhandlingsleder Eli Gunhild By. Forskerforbundet har 1.400 medlemmer i Spekter.

Wage settlements and a new pension agreement

(30.05.2018) This is an English summary of recent wage settlements and the new pension agreement for the public sector.

Statsoppgjøret oppsummert

(25.05.2018) Torsdag 24. mai ble Unio, LO og YS enige med staten om lønnsoppgjøret for 2018. Her oppsummerer vi hva partene ble enige om.

Enighet i statsoppgjøret

(24.05.2018) – Vi har fått gjennomslag for viktige krav og et resultat som sikrer økt kjøpekraft for våre medlemmer, sier forhandlingsleder i Unio stat, Petter Aaslestad.

Klart ja i uravstemningen om pensjon

(23.05.2018) Nesten 4 av 10 brukte stemmeretten i Forskerforbundets uravstemning om ny offentlig tjenestepensjon, og 93 prosent stemte ja. Alle de 13 forbundene i Unio har sagt ja til avtaleforslaget. Det samme har medlemmene i LO og YS.

Viktig ministermøte for europeisk utdanning

(23.05.2018) – Iselin Nybø og hennes europeiske kolleger må sikre de grunnleggende verdiene som Bologna-prosessen er tuftet på, og forsvare den akademiske friheten som i mange land er under press, oppfordrer Petter Aaslestad. 24. mai møtes ministrene for høyere utdanning og forskning i Paris.

Revidert nasjonalbudsjett:
    Fjerner moms på digitale tidsskrift

(15.05.2018) – Det er svært positivt at regjeringen vil fjerne momsen på digitale fagtidsskrifter. Neste skritt må være å fjerne momsen på kjøp av enkeltartikler gjennom APC, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Vil stramme inn bruken av postdoktorordningen

(14.05.2018) Underdalutvalget la i dag frem sitt forslag til ny stillingsstruktur ved universiteter og høyskoler. Forskerforbundets leder Petter Aaslestad støtter særlig en innstramming av postdoktorordningen.

Forventer tiltak for bedre forskningstid

(08.05.2018) Forskere jobber fortsatt langt utover normalarbeidsdagen, men bruker mindre av tiden på forskning. Det viser den nye Tidsbruksundersøkelsen. Forskerforbundets leder Petter Aaslestad forventer at forskningsministeren tar tak i problemet.

Støtter underskriftskampanje

(07.05.2018) – Professoroppropet vant fram i 2003. Jeg har stor tro på at vi skal klare det samme igjen, og oppfordrer våre medlemmer til å stille seg bak den nye underskriftskampanjen mot foretaksmodell i UH-sektoren, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >