Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Forskningspolitisk seminar 2017

(23.06.2017) Forskerforbundet inviterer til forskningspolitisk seminar tirsdag 14. november 2017 på Hotel Bristol i Oslo. Seminaret har fått tittelen «Forskere på avveie?» og årets tema er rekruttering til forskning. Vi åpner for påmelding i september. Sett av datoen!

Årsmøte i FMK

(23.06.2017) Forskerforbundets fagpolitiske forening for medlemmer ved museer og kulturminnevern (FMK) er igjen aktiv, og avholdt årsmøte i Oslo 16. juni med rundt 30 deltakere.

Før stortingsvalget 2017:
    Slik er partienes nye politikk for forskning og arbeidsliv

(22.06.2017) Hva er veien til økt forskningskvalitet – større grunnbevilgninger eller mer konkurransebasert finansiering? Og hva er best for forskerne – et mer fleksibelt arbeidsliv eller sterkere vern? Vi har lest partienes nye stortingsprogrammer.

Virke-forhandlingene i havn

(13.06.2017) Unio-organisasjonene kom i havn i forhandlingene med Virke i HUK-området etter cirka tre timer med forhandlinger. Unios forhandlingsleder, Kari Tangen, er fornøyd med resultatet. Les mer hos Unio.

Ny rapport:
    Færre ønsker akademisk karriere

(13.06.2017) Færre doktorgradskandidater enn før ønsker seg en akademisk karriere, og færre opplever doktorgradsutdanningen som relevant. Det viser en fersk rapport NIFU har utarbeidet på oppdrag fra Forskerforbundet.

Vil følge nøye med på ny lov

(12.06.2017) 12. juni vedtar Stortinget en ny Lov om statens ansatte. – Vi vil følge utviklingen med argusøyne, sier leder Petter Aaslestad. Han er glad for noen innstramminger, men bekymret for andre endringer.

Advarer mot lavere risiko i forskningen

(09.06.2017) Stadig høyere forventninger til raske resultater i forskningen, står i veien for vitenskapelige gjennombrudd. Det advarer ni nordiske fag- og profesjonsforbund innen forskning og høyere utdanning, samlet i Oslo 9. juni.

– En marsjordre til institusjonene

(07.06.2017) – Stortinget gir med dette en marsjordre til universiteter og høyskoler: Det må bli slutt på det høye antallet midlertidig ansatte, og det må skje raskt. Slik oppsummerer Forskerforbundets leder Petter Aaslestad stortingsinnstillingen til Lov om statens ansatte, som nå er klar.

Flertall vil ha nasjonale rammer for merittering av undervisning

(31.05.2017) – Jeg vil rose flertallet i KUF-komiteen for å se viktigheten av et nasjonalt rammeverk for merittering av undervisning, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Hvordan står det til med norske doktorgradskandidater?

(30.05.2017) På frokostseminar 13. juni presenterer NIFU resultatene fra en ny undersøkelse av doktorgradskandidaters arbeidsvilkår, opplæringssituasjon og karriereplaner. Undersøkelsen er utført på oppdrag fra Forskerforbundet.

Full støtte til streikende sykepleiere

(23.05.2017) Forskerforbundet støtter de streikende sykepleierne i Kreftforeningen.

– Bør oppfordre ansatte til å organisere seg

(23.05.2017) Forskerforbundet vokser, og Unios andel av de organiserte øker. Men organisasjonsgraden i samfunnet går ned. – Ansvarlige arbeidsgivere bør oppfordre sine ansatte til å organisere seg, mener Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.

Delta i årets Underviserundersøkelse

(15.05.2017) – Jeg oppfordrer alle vitenskapelig ansatte til å delta i årets Underviserundersøkelse. Å få fram de ansattes vurderinger er helt avgjørende for kvaliteten på norsk høyere utdanning, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Ber Stortinget rydde opp

(12.05.2017) Om få uker skal Stortinget vedta en ny Lov om statsansatte. – Lovforslaget innebærer at statsansatte får svakere rettigheter enn ansatte i det private. Det må stortingsbehandlingen rydde opp i, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Forskerforbundet støtter de streikende i Akasia-barnehagene

(09.05.2017) Gir full støtte i kampen mot pensjons-hopping.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >

Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.