Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter fra Forskerforbundet

Ukas tillitsvalgt: Kari Alver, Folkehelseinstituttet

(03.04.2020) I den nye spalten "Ukas tillitsvalgt" løfter vi fram hverdagsheltene som bærer den norske modellen. Først ut er Kari Alver ved Folkehelseinstituttet, som representerer 313 medlemmer som opplever hektiske tider under koronaepidemien.

Webinar om stipendiater og korona

(03.04.2020) Torsdag 2. april holdt vi et webinar om stipendiater, postdoktorer og korona. Her finner du presentasjonen fra webinaret. Presentation from our April 2 webinar on PhD candidates, postdocs and corona.

– Regjeringen bør trekke unntaksforskriften tilbake

(28.03.2020) Høringsfristen var 24 timer, og verken Forskerforbundet eller en rekke andre tunge aktører stod på høringslisten, før regjeringen 27. mars vedtok å sette UH-loven til side under koronakrisen. – En uholdbar prosess og et vedtak som bør omgjøres så raskt som mulig, sier Guro Elisabeth Lind.

Vil mobilisere de lokale tillitsvalgte

(26.03.2020) I en felles uttalelse oppfordrer staten og fagforeningene om å bruke det lokale partssamarbeidet for å finne gode løsninger sammen i en vanskelig tid. – Vi er klare, sier Unio stat-leder Guro Elisabeth Lind.

Vil sikre forlengelse for stipendiater og postdoktorer

(26.03.2020) Forskerforbundet mottar mange fortvilte henvendelser fra stipendiater og postdoktorer som blir forsinket i arbeidet som følge av koronapandemien. Leder Guro Elisabeth Lind ber Kunnskapsdepartementet finne en løsning som sikrer forlengelse for alle som trenger det.

– Trepartssamarbeidet er som skapt for krisetider

(19.03.2020) Lønnsoppgjøret i staten er utsatt til høsten. Leder av Unio stat, Guro Elisabeth Lind, mener verdien av et sterkt trepartssamarbeid blir ekstra tydelig i krisetider.

I full jobb for våre medlemmer

(17.03.2020) – Vi fortsetter vårt arbeid for å ivareta medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår også under koronapandemien. Jeg vil at våre medlemmer og tillitsvalgte skal vite at de fortsatt kan komme til oss med problemer i arbeidsforholdet, sier generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.

Viktig informasjon om Forskerforbundets reiseforsikring

(14.03.2020) Er du i utlandet og vil hjem nå? Reiseforsikringen kan dekke ekstra kostnader til ombooking eller bestilling av nye billetter. Du trenger ikke kontakte Tryg før du bestiller.

Lønnsoppgjøret utsettes

(13.03.2020) Som en følge av den alvorlige og usikre økonomiske situasjonen vi er i, blir årets forhandlinger om lønn og arbeidsbetingelser utsatt til august. I mellomtiden gjelder allerede inngåtte avtaler.

Ny lønnsstatistikk:
    Forskergrupper godt under gjennomsnittslønn

(10.03.2020) Forskerforbundets lønnsstatistikk for 2019 viser at fleste gruppene innenfor forskning og høyere utdanning ligger godt bak gjennomsnittlig årslønn for personer med over fire års universitets- eller høyskoleutdanning. – Skal vi sikre god rekruttering til forskeryrket, må lønna være konkurransedykt...

– Det går ikke an å behandle forskertalenter på denne måten

(03.03.2020) Førsteamanuensis Ingrid Lossius Falkum tok denne uken et oppgjør med midlertidighetskulturen ved Universitetet i Oslo. – Det er en ukultur i akademia vi ikke ser noe annet sted, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind til Khrono.

Jon Olav Bjergene ny sekretariatssjef i Unio

(18.02.2020) Styret i Unio har ansatt Jon Olav Bjergene (52) som ny sekretariatssjef. Bjergene kommer til Unio fra stillingen som leder av forhandlingsavdelingen i Handel og Kontor. Han har tidligere jobbet som advokat og fagsjef i Unio.

Nytt forslag til UH-lov lagt fram:
    – Positivt om midlertidighet, negativt for universitetsdemokratiet

(13.02.2020) – Vi jubler for den tydelige beskjeden om at ekstern finansiering i seg selv ikke gir rett til midlertidig ansettelse, og for innstrammingen av postdoktorordningen. Men forslaget om pålagt ekstern styreleder må forkastes, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Forskerforbundets lønnspolitikk 2020–2022

(10.02.2020) Forskerforbundets lønnspolitikk er grunnlaget for vårt lønnsarbeid for medlemmene i alle tariffområder. Lønnspolitikken skal bidra til at lokallag, tillitsvalgte og medlemmer kjenner de utfordringer, mål og verktøy man kan benytte i arbeidet med å nå de lønnspolitiske målsettingene.

Feirer samefolkets dag

(06.02.2020) – Opprettelsen av egne samiske kunnskapsinstitusjoner har vært viktig for hele det samiske samfunnet, sier høgskolelektor Elisabeth Utsi Gaup, som er Forskerforbundets tillitsvalgt ved Samisk høgskole i Kautokeino. I dag feirer hun og Forskerforbundet samefolkets dag.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >