Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter fra Forskerforbundet

Ledig stilling: Juridisk rådgiver/advokat

(15.09.2021) Vi søker etter en juridisk rådgiver/advokat med kompetanse og erfaring innen arbeidsrett til ett års vikariat. Dette fordi en av våre advokater begynner i ny fast stilling utenfor Forskerforbundet, og har søkt permisjon. Søknadsfrist 1. oktober 2021.

Krever løft i forskningsbevilgningene

(14.09.2021) – Forskning er samfunnsutvikling og samfunnsberedskap på samme tid. Den nye langtidsplanen må legge til rette for at vi bruker en større andel av samfunnets ressurser på forskning, sier Guro Elisabeth Lind.

Innstiller Kristian Mollestad som ny nestleder

(06.09.2021) Valgkomiteen har innstilt Kristian Mollestad som ny nestleder i Forskerforbundet. Guro Elisabeth Lind er innstilt til en ny periode som leder. Valget av ny ledelse skjer på representantskapsmøtet 22. oktober.

Ledig stilling: Journalist i Forskerforum

(02.09.2021) Forskerforbundets fagblad Forskerforum har ledig fast stilling som journalist. Vi søker etter en person som kan skrive nyheter og reportasjer for papir- og nettutgaven. Søknadsfrist onsdag 22. september 2021.

Enighet i lønnsoppgjøret i kirken

(31.08.2021) Mellomoppgjøret i kirken ble avsluttet med enighet ved midnatt mandag. Oppgjøret fikk en total økonomisk ramme på 2,82 %. Dette er på nivå med sammenliknbare tariffområder.

Ny rapport om langtidsutdannedes lønnsutvikling: Forskerlønna sakker akterut

(26.08.2021) – Nå må politikere og institusjonsledere våkne. Fortsetter denne utviklingen vil det gå ut over rekrutteringen til forskeryrket og kvaliteten på norsk høyere utdanning, sier Guro Lind.

Webinar torsdag 26. august: Hvordan går det med forskerlønna?

(26.08.2021) Hvordan ligger forskeryrket an lønnsmessig, og hvordan har lønnsnivået utviklet seg over tid? ISF har utarbeidet en rapport om lønns- og karriereutvikling blant høyt utdannede i Norge i perioden 2004 til 2019, og hovedfunnene presenteres på et webinar torsdag 26. august (kl. 09:00-09:45).

Unios koronarapport lansert

(24.08.2021) Er vi beredt for neste krise ? Unios koronautvalg for beredskap og krisehåndtering la frem sin rapport på Arendalsuka. Rapporten inneholder ti viktige tiltak for bedre beredskap før neste krise.

Foreslå kandidater til Unios verneombudspris

(11.08.2021) For fjerde gang skal Unios verneombudspris deles ut på Verneombudskonferansen 2021. Med denne prisen ønsker Unio å løfte fram den viktige rollen verneombudene har i arbeidslivet. Prisen deles ut til et verneombud som har gjort en særskilt innsats i rollen.

Hederspris til Syse og Bergan

(10.08.2021) Forskerforbundets Hederspris er tildelt Jonn Syse og Inger-Lise Eriksrud Bergan, begge mangeårige tillitsvalgte i Forskerforbundet ved Universitetet i Sørøst-Norge. Vi gratulerer!

For an Education-led Recovery!

(07.07.2021) ETUCE samler og representerer utdanningsorganisasjoner i 51 europeiske land, og har til sammen 11 millioner medlemmer. 5. og 6. juli arrangerte ETUCE ekstraordinær digital konferanse under overskriften «For an Education-led Recovery».

Dro på digital lokallagsturne

(29.06.2021) Pandemien satte en stopper for reisevirksomheten, men Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli har brukt våren på digitale møter med lokallagene. – Veldig nyttig og veldig hyggelig, sier hun.

Sommerhilsen fra Guro

(25.06.2021) Leder Guro Elisabeth Lind oppsummerer våren 2021. Se hennes sommerhilsen til medlemmer og tillitsvalgte.

Sommerhilsen fra Guro

Advarer mot for rigide regler

(23.06.2021) Nye retningslinjer for eksportkontroll må i minst mulig grad legge begrensninger på norsk forskning og forskningssamarbeid, mener Guro Lind.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >