Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter fra Forskerforbundet

Webinar: Fremtidsfullmakt

(16.05.2022) Hva er fremtidsfullmakt, og hvordan kan du lage din egen? Nordea inviterer medlemmer av Forskerforbundet og Unio til et webinar tirsdag 24. mai kl. 12.

Revidert nasjonalbudsjett: Kritisk til viking-kutt

(12.05.2022) Regjeringen la i dag fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Forskerforbundet er særlig kritisk til milliard-kuttet for Vikingtidsmuseet.

Svært bekymret for mulige forskningskutt

(12.05.2022) – Jeg er svært bekymret for hva dette vil bety for framdriften for forskningsprosjekter, sier Guro Lind i en kommentar til situasjonen rundt Norges Forskningsråd. Regjeringen avsatte i dag Forskningsrådets styre, og har bedt rådet om å stoppe tildelinger på flere områder.

Brudd i lønnsforhandlingene i staten

(29.04.2022) Unio valgte i dag å bryte lønnsforhandlingene i staten. – Statens tilbud var rett og slett for dårlig. Jeg er skuffet over at staten ikke tar større ansvar for sine ansatte, sier Unio stat-leder Guro Lind. Oppgjøret går nå til mekling, med frist midnatt 23. mai.

Brudd i KS: – Avstanden for stor

(29.04.2022) Fredag ettermiddag valgte Unio kommune, sammen med de andre hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden, å bryte tarifforhandlingene med KS. Steffen Handal, forhandlingsleder i Unio kommune, sier at det siste tilbudet fra KS var så langt unna Unios krav at det ikke var noen grunn til å gå videre...

– Det skjer en kamp om sannheten

(28.04.2022) Hva skal til for å sikre et opplyst ordskifte som gir grunnlag for kunnskapsbaserte beslutninger? Forskerforbundet stod denne uken bak to arrangementer i Molde som satte søkelys på akademisk frihet, forskningsformidling og offentlig debatt.

Lanserer 20-punktsliste mot midlertidighet:
    Slik vil Forskerforbundet sikre forskerne faste jobber

(26.04.2022) Bedre statistikk, mer langsiktig finansiering, endringer i lov og forskrift og bedre styringsdialog. Slik vil Forskerforbundet få ned den skyhøye bruken av midlertidige ansettelser i universitets- og høyskolesektoren.

Forskerforbundet feirer 1. mai med egen fane

(26.04.2022) Etter 67 år har Forskerforbundet omsider fått sin egen fagforeningsfane. Den skal innvies på årets 1. mai-arrangement i Oslo. Møt opp og marker dagen sammen med oss!

Unio vil få på plass en ny tariffavtale i staten

(20.04.2022) – Målet vårt i årets lønnsoppgjør er å få på plass en ny tariffavtale som sikrer lønnsutviklingen til utdanningsgruppene. Det var budskapet til Unio stats leder, Guro Lind, da lønnsforhandlingene i staten startet i dag.

Vil slå et slag for dosenten

(11.04.2022) Landets dosenter har samlet seg for å danne en egen interesseforening. – Dosentene er få, men viktige. Vi hilser dosentforeningen velkommen og håper på et godt samarbeid om å utvikle et tydeligere og bedre karriereløp innen utdanning og profesjonsutvikling, sier Guro Lind.

Savner strukturelle tiltak for akademisk frihet

(30.03.2022) Kierulf-utvalgets NOU er god på kultur, men mindre god på struktur. Strukturelle tiltak for tryggere ansettelsesforhold og mer langsiktig finansiering mangler i utvalgets anbefalinger, mener Guro Lind.

Forventer at Borten Moe tar grep

(25.03.2022) – Bruken av «faste midlertidige» forskere kan ikke fortsette. Eftedal-saken må føre til politisk endring, mener Forskerforbundets leder Guro Lind etter at seniorforsker Ingrid Eftedal i går ble sagt opp.

Forskerforbundets landsråd 2022: Mer arbeid mot merarbeid

(23.03.2022) Forskere jobber stadig mer, uten å bli kompensert for merarbeidet. Nå trapper Forskerforbundet opp kampen for forskernes rett til fritid og familieliv.

Valgkomiteen i gang

(23.03.2022) Valgkomiteen for perioden 2022–2024 er i gang med sitt arbeid. Komiteen ledes av Berit Bratholm (USN) og tar allerede nå imot innspill.

Positive signaler om forskningsfinansiering

(17.03.2022) Finansieringsutvalget ledet av Siri Hatlen la 17. mars fram sine anbefalinger. Guro Lind er glad for signalene om mer overordnet styring og færre indikatorer.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >