Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Sjekk dine medlemsopplysninger!

(23.03.2017) Snart starter tariffoppgjøret 2017. Nå er det ekstra viktig at Forskerforbundet har riktig informasjon om deg som medlem. Logg inn på Min side og sjekk dine opplysninger.

Advokattjenester / Attorney services

(17.03.2017) Advokat Harald Unhjem som Forskerforbundet lenge har hatt en samarbeidsavtale med, har skiftet advokatfellesskap, og i den forbindelse har vi revidert og fornyet samarbeidsavtalen vår.

Internasjonal aksjonsdag mot midlertidighet i akademia

(15.03.2017) 15. mars markeres “World Action Day Against Precarity In Higher Education and Research” i en rekke land. Også her i Norge går svært mange unge forskere på midlertidige kontrakter, som går ut over både kvaliteten på forskningen og forskernes livskvalitet.

Academic freedom under pressure

(10.03.2017) The Norwegian Association of Researchers’ has published a memorandum on Academic freedom. The intention is to establish a platform for knowledge and discourse concerning our work on academic freedom, both centrally and locally within the organisation.

Økte lønnsforskjeller blant forskere

(09.03.2017) Lønnsforskjellene mellom forskere i staten og det private øker, viser en fersk rapport. – Problematisk hvis talentene velger seg bort fra universiteter og høyskoler på grunn av lønn, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

– Likestillingsarbeidet i akademia går for sakte

(08.03.2017) – 60 prosent av studentene i høyere utdanning er kvinner, men 73 prosent av professorene er menn. Likestillingsarbeidet i akademia går for sakte, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad på den internasjonale kvinnedagen.

Forskerforbundet støtter March for Science Norway

(02.03.2017) – Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å delta i markeringene for akademisk frihet og uavhengig forskning den 22. april, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

– Viktig signal om midlertidighet og akademisk frihet

(23.02.2017) I dag vedtar Stortinget en ny lov om forskningsetikk. – Stortinget sender et viktig signal når samtlige partier mener den høye midlertidigheten kan være til hinder for forskernes frihet og trygghet, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Last ned Forskerforum-appen

(23.02.2017) Forskerforbundets medlemsblad Forskerforum kan nå leses på nettbrett og mobiltelefon. Last ned gratis app fra App Store for iPhone og iPad, eller Google Play for Android.

Nytt Unio-magasin: I Front

(21.02.2017) I dag lanserer Unio sitt eget nettmagasin, I Front. Målgruppen er tillitsvalgte og medlemmer i alle Unios 13 forbund.

Lammende fleksiarbeid

(20.02.2017) En ny nederlandsk studie viser at midlertidige kontrakter ikke fører til økt dynamikk i arbeidslivet. Fleksiarbeid virker lammende – også for arbeidsgiver, skriver Petter Aaslestad i et debattinnlegg i Dagens Næringsliv.

Støtter forenkling i Forskningsrådet

(16.02.2017) – Forskerforbundet støtter ekspertgruppens ønske om bredere og mer åpne programmer i Forskningsrådet, sier leder Petter Aaslestad i en kommentar til Hatlen-utvalgets rapport.

– Utdanning og kompetanse må lønne seg

(13.02.2017) – Unio arbeider for et rettferdig og forutsigbart lønnssystem i staten, som sikrer at utdanning og kompetanse lønner seg. Denne rapporten blir en del av kunnskapsgrunnlaget for dette arbeidet, sier leder i Unio Stat, Petter Aaslestad.

Informasjon om Doktorgradsundersøkelsen 2017

(10.02.2017) NIFU gjennomfører denne vinteren en stor spørreundersøkelse blant ph.d.-kandidater og stipendiater ved alle norske læresteder med akkrediterte ph.d.-program.

Lønnsstatistikk per 31.12.2016

(09.02.2017) Forskerforbundet har gitt ut tre rapporter som presenterer lønnsstatistikk for medlemmene i hhv. statlig, privat og kommunal sektor per 31.12.2016.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >

Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.