Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Ledig stilling: Advokat

(15.01.2018) Det er ledig fast stilling for erfaren advokat i Forskerforbundets arbeidslivsavdeling, juridisk seksjon. Tiltredelse snarest. Søknadsfrist 11. februar 2018.

Godt forskningsmål – få konkrete satsinger

(15.01.2018) Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre er enige om en ny regjeringsplattform. For forskningen innebærer den noen gode signaler, men få nye satsinger.

Forskerforbundets lønnsstatistikk 2017

(15.01.2018) Mandag 15. januar sendte vi ut en spørreundersøkelse om lønn, via e-post til alle våre yrkesaktive medlemmer. Lønnsstatistikken er et av våre fremste hjelpemidler i tariffarbeidet, og vi setter derfor stor pris på om så mange som mulig svarer.

God medlemsvekst i 2017

(15.01.2018) I 2017 fikk Forskerforbundet nesten 2 000 nye medlemmer, og hadde en medlemsvekst på litt over 4 %. Ved utgangen av 2017 hadde vi 21 800 medlemmer. Takk for strålende innsats til alle ververe der ute!

Underviserundersøkelsen 2018:
    Savner tid til undervisning og veiledning

(10.01.2018) – God studiekvalitet skapes i møtet mellom underviseren og studenten. Underviserundersøkelsen kan hjelpe oss til å gjøre dette møtet enda bedre, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Fire anbefalinger til en ny regjeringserklæring

(08.01.2018) Utfordringene Norge står foran, taler for å bruke mer av samfunnets ressurser på forskning og høyere utdanning.

Forhandlinger om ny offentlig tjenestepensjon

(08.01.2018) De reelle forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon mellom regjeringen ved Arbeids- og sosialdepartementet og arbeidstakerorganisasjonene i offentlig sektor, starter 1. februar. – Fristen for å komme fram til en løsning er satt til 1. mars, så det blir noen intense uker dersom vi skal klare ...

Støtter oppropet #metooakademia

(14.12.2017) Inspirert av #Akademiuppropet i Sverige har to NTNU-ansatte tatt initiativ til et opprop mot seksuell trakassering i akademia i Norge. Forskerforbundet støtter oppropet og oppfordrer våre medlemmer til å signere.

Utforming av arbeidsplasser

(11.12.2017) Cellekontorer eller åpne landskap? Hva sier forskningen, hva sier departementet og hva sier de ansatte? Her har vi samlet aktuell informasjon om utforming av arbeidsplasser.

Ansatte i staten opplever mindre medbestemmelse og mer kontroll

(04.12.2017) 46 prosent av arbeidstakerne i staten mener arbeidslivet går i en mer autoritær retning. – Et samfunnsproblem, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Kontingentsatser 2018

(04.12.2017) Ordinær kontingent til Forskerforbundet utgjør 462 kroner per måned i 2018. Stipendiatmedlemmer betaler 251 kroner. Studentmedlemskap er gratis.

De ansatte må få være med å bestemme i byggeprosjekter

(30.11.2017) Staten må oppføre bygg som tilrettelegger for god forskning og undervisning. Det skjer ikke hvis Statsbygg ikke lytter til de ansatte, skriver Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp i et debattinnlegg i Forskerforum.

Tar fra basis for å gi til basis

(23.11.2017) Venstre og Krf er enige med regjeringspartiene om en ny budsjettavtale. Avtalen innebærer økte basisbevilgninger til universiteter og høyskoler, men de finansieres i stor grad av nye administrasjonskutt for de samme institusjonene.

Kampen om talentene: – Vil trenge flere forskere

(14.11.2017) – Vår tid skriker etter smarte folk som vil vie livet sitt til kunnskap. Vi må gjøre mer for å tiltrekke oss og beholde de beste hodene innenfor forskning, sa kunnskapsminister Henrik Asheim.

– Styrk forskningen i ABM-sektoren og gjør den synlig

(02.11.2017) – Jeg vil oppfordre Familie- og kulturkomiteen til å sørge for at også forskning i ABM-sektoren kan registreres i forskningssystemet CRIStin, sa Petter Aaslestad under dagens budsjetthøring på Stortinget. Han foreslo også et eget program for forskningsprosjekter i sektoren.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >