Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Studentutvalget er i gang

(03.06.2019) Bedre studiekvalitet. Frie og uavhengige universiteter. Gode arbeidsvilkår for studenter og unge kunnskapsarbeidere. Det var stikkord da Forskerforbundets nye studentutvalg møttes til første møte.

Plan S er klar – dette mener Forskerforbundet

(03.06.2019) Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind er fornøyd med at Plan S blir utsatt, men er bekymret for forskernes opphavsrettigheter.

Blir du medlem nr. 23 000?

(01.06.2019) Vi nærmer oss 23 000 medlemmer, og feirer dette med å gi en Osprey tursekk og et Visa gavekort på kr. 1 500,- både til den som blir medlem nummer 23 000 og til den som verver vedkommende.

Spørsmål og svar om statsoppgjøret

(28.05.2019) Fredag 24. mai kom Unio til enighet med staten i årets lønnsforhandlinger, etter mekling fjorten timer på overtid. Vi tok en prat med Forskerforbundets forhandlingssjef Jorunn Solgaard for å høre litt mer om resultatet av meklingen.

Reallønnsvekst for statsansatte. Streik avverget i staten.

(24.05.2019) Fredag 24. mai kom Unio til enighet med staten om årets lønnsoppgjør for statsansatte. Dermed blir det ikke streik. – Statsansatte er sikret reallønnsvekst gjennom sentrale tillegg. Det var vårt viktigste krav og det er jeg fornøyd med, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Ingen kommunestreik – enighet mellom Unio og KS

(23.05.2019) Det ble løsning i meklingen mellom Unio kommune og KS. Dermed blir det ikke streik.

Nær løsning – eller krise? Om meklingsprosessen

(22.05.2019) Unio har samlet nyttig informasjon om hvilke regler som gjelder under mekling. Blant annet er det kun riksmeklerens kontor som har lov til å uttale seg underveis i meklingen. Partene kan ikke kommentere fra meklingsprosessen, kun informere etter at enighet eller streik er et faktum.

1000 statsansatte er streikeklare på høyskoler og universiteter og i politiet

(16.05.2019) Dersom meklingen i staten ikke fører frem innen fristen natt til 24. mai, vil Unio ta ut 1000 statsansatte i streik fra fredag morgen. Det gjelder blant andre ansatte på universiteter og høyskoler, ulike grupper i politiet, skatterevisorer, bibliotekarer og Nav-ansatte.

– Viktig tilleggsbevilgning til Veterinærinstituttet

(14.05.2019) Regjeringen kom med en tilleggsbevilgning på 30 millioner kroner til Veterinærinstituttet da Revidert nasjonalbudsjett for 2019 ble lagt frem i dag.

Hjernekraftprisen 2019

(13.05.2019) Forskerforbundet kunngjør med dette «Hjernekraftprisen 2019». Send inn din fortelling om betydningen av forskning og utviklingsarbeid og bidra til å synliggjøre viktigheten av hjernekraften til våre medlemmer! Frist for innsending er 2. september 2019.

The 2019 Brain Power Award

(13.05.2019) To all members of the Norwegian Association of Researchers (Forskerforbundet): NAR hereby announces the 2019 Brain Power Award. Send us your story about the importance of R&D work! Deadline for submission is Monday September 2, 2019.

Working in Norway – Know your rights!

(09.05.2019) Are you new to the Norwegian labour market? Do you wonder how working conditions and workers in Norway are organised? Forskerforbundet offers a free course in English for our non-Norwegian speaking members. The course is held Tuesday 21 May at the University of Oslo.

Ønsker en klimadugnad i UH-sektoren

(08.05.2019) I dag kom rapporten som tar temperaturen på høyere utdanning i Norge – «Tilstandsrapport for høyere utdanning 2019» fra Diku. Statsråd Iselin Nybø åpnet lanseringsseminaret og understreket UH-sektorens sentrale rolle i det grønne skiftet.

Frykter konsekvensene av underfinansiert lærerutdanning

(07.05.2019) – Hvis ikke finansieringen av lærerutdanningene bedres, vil det gå ut over oppfølgingen av lærerstudentene, mener dekan Morten Ørbeck. – Regjeringens ambisjoner for lærerutdanningen følges ikke opp i statsbudsjettene, mener Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Brudd i statsoppgjøret

(30.04.2019) Det var ikke mulig å komme til en forhandlingsløsning i lønnsoppgjøret i staten, som nå går til mekling. – Statens tilbud var ikke godt nok på verken lønn eller pensjon, sier Unios forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >