Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Mekling på overtid

(24.05.2018) (14:25) Meklingen i statsoppgjøret pågår stadig torsdag ettermiddag, og det kan enda ta noe tid før det kommer en avklaring. Vi vil informere så snart det er noe nytt om meklingen.

Klart ja i uravstemningen om pensjon

(23.05.2018) Nesten 4 av 10 brukte stemmeretten i Forskerforbundets uravstemning om ny offentlig tjenestepensjon, og 93 prosent stemte ja. Alle de 13 forbundene i Unio har sagt ja til avtaleforslaget. Det samme har medlemmene i LO og YS.

Viktig ministermøte for europeisk utdanning

(23.05.2018) – Iselin Nybø og hennes europeiske kolleger må sikre de grunnleggende verdiene som Bologna-prosessen er tuftet på, og forsvare den akademiske friheten som i mange land er under press, oppfordrer Petter Aaslestad. 24. mai møtes ministrene for høyere utdanning og forskning i Paris.

En Unio-streik vil ramme hele landet

(16.05.2018) Dersom meklingen i staten ikke fører fram innen fristen 23. mai kl. 24.00, vil Unio ta ut vel 1100 statsansatte i streik fra torsdag morgen. Dette gjelder blant annet ansatte på universiteter og høgskoler, ulike yrkesgrupper i politiet, skatterevisorer og NAV-ansatte.

Informasjon i tilfelle konflikt i statlig sektor

(16.05.2018) Dersom meklingen ikke fører fram kan det bli streik i staten fra torsdag 24. mai. De av våre medlemmer som tas ut i første fase av en mulig streik, får beskjed om dette fra Unio i løpet av onsdag 16. mai.

Revidert nasjonalbudsjett:
    Fjerner moms på digitale tidsskrift

(15.05.2018) – Det er svært positivt at regjeringen vil fjerne momsen på digitale fagtidsskrifter. Neste skritt må være å fjerne momsen på kjøp av enkeltartikler gjennom APC, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Vil stramme inn bruken av postdoktorordningen

(14.05.2018) Underdalutvalget la i dag frem sitt forslag til ny stillingsstruktur ved universiteter og høyskoler. Forskerforbundets leder Petter Aaslestad støtter særlig en innstramming av postdoktorordningen.

Forventer tiltak for bedre forskningstid

(08.05.2018) Forskere jobber fortsatt langt utover normalarbeidsdagen, men bruker mindre av tiden på forskning. Det viser den nye Tidsbruksundersøkelsen. Forskerforbundets leder Petter Aaslestad forventer at forskningsministeren tar tak i problemet.

Støtter underskriftskampanje

(07.05.2018) – Professoroppropet vant fram i 2003. Jeg har stor tro på at vi skal klare det samme igjen, og oppfordrer våre medlemmer til å stille seg bak den nye underskriftskampanjen mot foretaksmodell i UH-sektoren, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

The 2018 Brain Power Award

(07.05.2018) To all members of the Norwegian Association of Researchers (Forskerforbundet): NAR hereby announces the 2018 Brain Power Award. Send us your story about the importance of R & D work! Deadline 3. September 2018.

Hjernekraftprisen 2018

(07.05.2018) Forskerforbundet kunngjør med dette «Hjernekraftprisen 2018». Send inn din fortelling om betydningen av forskning og utviklingsarbeid og bli med å synliggjør viktigheten av hjernekraft! Frist for innsending er 3. september 2018.

Lovet å ikke detaljstyre

(03.05.2018) – Vi ønsker ikke å sitte på skuldrene til institusjonene og detaljstyre dem. Kvaliteten i lærerutdanningen må skapes lokalt, så skal vi bidra med gode rammebetingelser, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø da hun åpnet Forskerforbundets årlige lærerutdanningskonferanse.

Løsning i kommunesektoren og Oslo kommune

(01.05.2018) Partene i kommunesektoren kom 30. april fram til en forhandlingsløsning i hovedtariffoppgjøret. Senere samme kveld kom også partene i Oslo kommune til enighet.

Gratulerer med dagen!

(01.05.2018) I dag markeres arbeidernes internasjonale kampdag. Mye gjenstår i arbeidet for et trygt og rettferdig arbeidsliv for alle. Forskerforbundet ønsker alle en riktig god 1. maifeiring!

Derfor ble det brudd i staten

(30.04.2018) Unio ville beholde lønnstabellen med lønnstrinn, og sikre medlemmene økt kjøpekraft. Derfor ble det brudd i lønnsforhandlingene med staten.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >