Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter fra Forskerforbundet

Ber Iran løslate dødsdømt akademiker

(26.11.2020) Forskerforbundet har i dag sendt et brev til den iranske ambassaden i Norge, med krav om at den dødsdømte akademikeren Ahmadreza Djalali løslates. Rapporter de siste dagene tyder på at dødsdommen kan bli iverksatt i løpet av kort tid.

Bologna-prosessen:
    Gode arbeidsvilkår bidrar til kvalitet i høyere utdanning

(17.11.2020) For første gang er Forskerforbundet en del av den norske delegasjonen til ministermøtet i Bologna-prosessen, og i år er formuleringene om de ansattes arbeidsvilkår forsterket. – Det er viktig at betydningen av gode arbeidsbetingelser vektlegges i Bologna-samarbeidet, sier Guro Lind.

Klart ja i uravstemningen i staten

(13.11.2020) Unio stat har fått et klart svar i uravstemningen. Over 80 prosent av de som stemte, stemte ja til resultatet i meklingen i det statlige området. – Det er et gledelig og tydelig resultat, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Kunnskapssektoren trenger en tillitsreform

(10.11.2020) På vårt digitale forskningspolitiske seminar i dag tok Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind til orde for en tillitsreform i kunnskapssektoren. Se innlegget hennes her.

Medlemsundersøkelse om medbestemmelse

(09.11.2020) Arbeidsforskningsinstituttet ved OsloMet gjennomfører nå en spørreundersøkelse blant våre medlemmer utenfor statlig sektor. Undersøkelsen har fokus på ansattes medbestemmelse og medvirkning på arbeidsplassene. Vi håper så mange som mulig vil benytte anledningen til å svare på undersøkelsen.

Vinnere av Hjernekraftprisen 2020

(06.11.2020) Vinnere av Hjernekraftprisen for 2020 er Gunda Thöming som tildeles 80 000 kroner for bidraget «Tenke nytt», Christopher Henshilwood som tildeles 60 000 kroner for bidraget «Mother Africa». og Håvard R. Karlsen som tildeles 60 000 kroner for bidraget «Replikasjonskrisa».

Ny stortingsmelding om utenlandsstudier:
    Store ambisjoner, lite penger

(04.11.2020) Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind er positiv til regjeringens nye stortingsmelding om internasjonal studentmobilitet, men kritisk til at institusjonene pålegges nye oppgaver som ikke følges opp med friske midler.

Må satse på forskning og utdanning

(02.11.2020) I fire komitehøringer har Forskerforbundet fremmet sine krav til statsbudsjettet for 2021. – Både økonomisk krise og klimakrise krever økte investeringer i forskning og utdanning, sier Guro Elisabeth Lind.

Ukas tillitsvalgt: Aslaug Drotningsvik, Haraldsplass Diakonale Sykehus

(30.10.2020) Klinisk ernæringsfysiolog Aslaug Drotningsvik er tillitsvalgt på sykehus, og forteller om en krevende arbeidshverdag under koronapandemien.

Solidaritet med franske undervisere

(23.10.2020) I et felles kondolansebrev til franske lærerorganisasjoner uttrykker Forskerforbundet, Utdanningsforbundet og Skolenes landsforbund sin solidaritet med franske kolleger etter drapet på Samuel Paty.

Frykter for kvaliteten på lærerutdanningen

(22.10.2020) Tre år etter at regjeringen innførte femårig lærerutdanning, er finansieringen fortsatt ikke på plass. – Vi frykter for kvaliteten i lærerutdanningen og rekrutteringen til læreryrket, sier Guro Elisabeth Lind. Hun ber Stortinget rydde opp.

Guro oppsummerer statsoppgjøret

(20.10.2020) – At vi gikk til mekling sikret våre medlemmer et akseptabelt resultat, sier Guro Elisabeth Lind. Hun oppsummerer et uvanlig og krevende lønnsoppgjør i staten.

– Alvorlig at forskernes faglige frihet begrenses

(20.10.2020) Arbeidsforskningsinstituttet lanserte 19. oktober rapporten «Faglig skjønn under press». – Studien viser at målstyring, standardisering og kontroll gjennomsyrer akademia, sier Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli.

Krever mer penger til forskningsinstituttene

(16.10.2020) Forslaget til statsbudsjett for 2021 innebærer en realnedgang i bevilgningene til forskningsinstitutter innenfor samfunnsvitenskap og primærnæringer. – Stortinget må sikre bedre vilkår for instituttsektoren, krever Guro Elisabeth Lind.

– En digital forelesning er et åndsverk

(16.10.2020) Undervisningen i høyere utdanning digitaliseres, og Forskerforbundet får en rekke henvendelser fra medlemmer som er usikre på lovverket knyttet til opphavsrett og digitalt undervisningsmateriale. Et nytt faktaark slår fast hvilke rettigheter som gjelder.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >