Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

INFO IN ENGLISH? Find essential articles and documents in our  English section

/

English

Vis artikler fra 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

  - Uakseptabelt med lockout

  (16.11.2018) Forskerforbundet gir Sykepleierforbundet full støtte i konflikten med NHO Service og Handel. – Lockouten er et uakseptabelt virkemiddel mot en begrenset streik i helsektoren, sier forbundsleder Petter Aaslestad.

  – En klok avgjørelse

  (15.11.2018) Forskerforbundets leder Petter Aaslestad er fornøyd med at det likevel skal arrangeres en nasjonal høringsrunde om Plan S.

  Vinnere av Hjernekraftprisen 2018

  (13.11.2018) Vinnere av Hjernekraftprisen for 2018 er Petter Bergerud, Universitetet i Bergen, for bidraget «Framtidens brobyggere», og Ikram Belghit og Nina Sylvia Liland, Havforskningsinstituttet, for bidraget «Superlarvene redder matavfallet».

  – Jeg har bare Plan S, ingen plan B

  (13.11.2018) – Plan S er ikke perfekt. Men mange har mistet det overordnede målet av syne – å snu en dysfunksjonell forretningsmodell til beste for spredningen av kunnskap, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i sin tale til Forskningspolitisk seminar.

  Viktig gjennomslag for kliniske ernæringsfysiologer

  (05.11.2018) Lenge har kliniske ernæringsfysiologer stått utenfor legemiddelforskriften og dermed gått glipp av viktig informasjon om legemidler. Nå endres forskriften. – Et viktig gjennomslag for oss, som vil gi bedre oppfølging av pasientene, sier Mandeep Kaur Bains, leder for Kliniske ernæringsfysiologers...

  Enighet i KA-forhandlingene

  (26.10.2018) Torsdag 25. oktober ble det oppnådd enighet mellom partene om ny hovedtariffavtale for organisasjoner i KA-området (arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter).

  Vil styrke grunnforskningen

  (23.10.2018) – Det samsvarer dårlig med regjeringens ambisjoner at veksten i forskningsbevilgninger er på et lavere nivå enn den samlede budsjettveksten, sa Forskerforbundets leder Petter Aaslestad under utdanningskomiteens budsjetthøring på Stortinget. Han foreslo å styrke forskningsbevilgningene med 100...

  Vårt nye hovedstyre

  (23.10.2018) Den 1. januar tiltrer vårt nye hovedstyre, som skal lede Forskerforbundet de neste tre årene. Både universitets- og høyskolesektoren, instituttsektoren, helseforetakene og ABM-sektoren er representert i det nye styret.

  Unios boliglånsavtale «best i klassen»

  (22.10.2018) «Fagorganiserte kan spare tusenvis på boliglån», skriver Dine Penger i en gjennomgang av boliglånsavtaler hos ulike fagforbund. Den aller største prisforskjellen fant Dine Penger hos Unios avtale med Storebrand, der du som medlem av Forskerforbundet kan spare 19.992 kroner sammenlignet med banken...

  Lind og Dæhli ny lederduo

  (17.10.2018) Guro Elisabeth Lind og Kristin Dæhli er Forskerforbundets nye leder og nestleder.

  Talte til representantskapsmøtet:
  – Mangfoldet er vår styrke

  (16.10.2018) – Mangfoldet i Forskerforbundet gjør at vi representerer hele bredden i kunnskapssamfunnet. Det gir oss tyngde i vårt arbeid for høyere lønn, økt medbestemmelse og akademisk frihet, sa avtroppende leder Petter Aaslestad til representantskapsmøtet som åpnet i dag.

  Karriereveier for vitenskapelig ansatte

  (12.10.2018) Forskerforbundet ved Oslo universitetssykehus (OUS) inviterer til debattmøte om karriereveier for vitenskapelig ansatte. Dato: 25. oktober kl. 18–20. Sted: Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsalen.

  Ny sekretariatssjef i Unio

  (12.10.2018) Styret i Unio har ansatt Anne Folkvord (49) som ny sekretariatssjef etter Ingjerd Hovdenakk som går av med pensjon ved årsskiftet. Anne Folkvord kommer til Unio fra stillingen som organisasjonssjef i Akademikerne.

  Dagsseminar for postdoktorer

  (11.10.2018) Forskerforbundet inviterer til et dagsseminar for postdoktorer, torsdag 6. desember 2018 på Hotel Gabelshus i Oslo. Seminaret er rettet mot postdoktorer i hele landet, og er åpent også for deg som ikke er medlem av Forskerforbundet.

  Uakseptabelt kutt i NIBIO

  (10.10.2018) Forskerforbundet reagerer på forslaget til kutt i bevilgningene til forskningsinstituttet NIBIO. – NIBIO befinner seg i en krevende omstillingsprosess, og et kutt på ca 8 millioner vil derfor bli ekstra vanskelig å håndtere nå, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >