Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Nytt Unio-magasin: I Front

(21.02.2017) I dag lanserer Unio sitt eget nettmagasin, I Front. Målgruppen er tillitsvalgte og medlemmer i alle Unios 13 forbund.

Lammende fleksiarbeid

(20.02.2017) En ny nederlandsk studie viser at midlertidige kontrakter ikke fører til økt dynamikk i arbeidslivet. Fleksiarbeid virker lammende – også for arbeidsgiver, skriver Petter Aaslestad i et debattinnlegg i Dagens Næringsliv.

Støtter forenkling i Forskningsrådet

(16.02.2017) – Forskerforbundet støtter ekspertgruppens ønske om bredere og mer åpne programmer i Forskningsrådet, sier leder Petter Aaslestad i en kommentar til Hatlen-utvalgets rapport.

– Utdanning og kompetanse må lønne seg

(13.02.2017) – Unio arbeider for et rettferdig og forutsigbart lønnssystem i staten, som sikrer at utdanning og kompetanse lønner seg. Denne rapporten blir en del av kunnskapsgrunnlaget for dette arbeidet, sier leder i Unio Stat, Petter Aaslestad.

Informasjon om Doktorgradsundersøkelsen 2017

(10.02.2017) NIFU gjennomfører denne vinteren en stor spørreundersøkelse blant ph.d.-kandidater og stipendiater ved alle norske læresteder med akkrediterte ph.d.-program.

Lønnsstatistikk per 31.12.2016

(09.02.2017) Forskerforbundet har gitt ut tre rapporter som presenterer lønnsstatistikk for medlemmene i hhv. statlig, privat og kommunal sektor per 31.12.2016.

La fram ny rapport om forskernes lønnsutvikling

(08.02.2017) Lønnsforskjellene mellom forskere i privat og statlig sektor øker. Det var et av hovedfunnene da forskere fra Institutt for samfunnsforskning presenterte ny lønnsstatistikk for Forskerforbundets tariffkonferanse.

Maner til økt internasjonalt samarbeid

(06.02.2017) – Utviklingen i USA må møtes med styrket internasjonalt samarbeid for akademisk frihet og mobilitet, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Lihkku beivviin!

(06.02.2017) Lihkku beivviin! Vuorbbe biejvijn! Lahkoe biejjine! Mii sávvat lihku Sámi álbmotbeivviin ja 100-jagi ávvudemiin! Vi gratulerer med samefolkets dag og hundreårsjubileet!

Enighet om pensjonsløsning i LHL-meklingen

(01.02.2017) Det ble i natt løsning i meklingen mellom Spekter og Unio for de ansatte ved LHL-klinikkene. Unio, Akademikerne og SAN aksepterte nye overenskomster i tråd med meklerens skisse til løsning. Pensjon har vært det store stridstemaet.

Kritisk til større konkurransepott

(27.01.2017) – Det er ingen grunn til å tro at mer konkurransebasert finansiering vil gi høyere studiekvalitet for studentene, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

– God undervisning krever tid til studentene

(27.01.2017) – Det er bra at regjeringen vil verdsette undervisning i høyere utdanning, men Kvalitetsmeldingen er for lite forpliktende. Bedre studiekvalitet krever at de vitenskapelig ansatte gis bedre tid til oppfølging av studentene, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Konferanse: Lærerutdanninger i nytt institusjonslandskap

(26.01.2017) Forskerforbundet inviterer til dagskonferanse om lærerutdanning. Konferansen arrangeres onsdag 3. mai på Scandic St. Olavs plass, Oslo. Her finner du program og påmeldingsskjema.

Akademisk frihet under press

(24.01.2017) Notatet «Akademisk frihet under press» er utgitt i Forskerforbundets skriftserie. Formålet har vært å lage et kunnskaps- og diskusjonsgrunnlag i Forskerforbundets arbeid med akademisk frihet – både sentralt og lokalt i organisasjonen.

– Lovende nyheter for underviserne

(17.01.2017) – Torbjørn Røe Isaksen kommer med lovende nyheter. Bedre karriereveier og meritteringsordninger for undervisning vil bety at viktige deler av Forskerforbundets politikk realiseres, sier leder Petter Aaslestad.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >

Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.