Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

INFO IN ENGLISH? Find essential articles and documents in our  English section

/

English

Vis artikler fra 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.

Nyheter

Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

  Kirkestreik unngått: Enighet i meklingen med KA

  (19.09.2018) – Vi er lettet over å ha kommet til enighet om ny tariffavtale med KA, sier Kristian Mollestad, forhandlingsleder for Unio KA etter at meklingen er avsluttet natt til onsdag 19.september. Les mer hos Unio.

  Vil ha ny stilling mellom stipendiat og førsteamanuensis

  (10.09.2018) – Å slå sammen forskerløpet og lektorløpet vil ikke gjøre det enklere for unge forskere. Vi har større tro på en mer forpliktende stilling mellom stipendiat og førsteamanuensis, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. Han leverte i dag forbundets høringsuttalelse til Underdal-utvalgets...

  Enighet i Virke-oppgjøret

  (07.09.2018) Torsdag kveld kom partene til enighet i hovedoppgjøret mellom Unio-forbundene og Virke i HUK-området (helse, utdanning og kultur). Hele 59 overenskomster mellom Unio-forbundene og Virke ble revidert. Les mer hos Unio.

  Guro Elisabeth Lind foreslått som ny leder

  (04.09.2018) Valgkomiteen foreslår professor Guro Elisabeth Lind fra Oslo universitetssykehus/UiO som ny leder av Forskerforbundet. Kristin Dæhli fra NTNU foreslås som nestleder. Valget av ny ledelse vil skje på representantskapsmøtet 17. oktober.

  Seminar for stipendiater

  (30.08.2018) Forskerforbundet arrangerer 25.–26. oktober et eget seminar om stipendiaters lønns- og arbeidsvilkår samt videre karriere. Har du lyst til å bli med? Påmeldingsfrist 13. september.

  Oslo: Enighet i justeringsforhandlingene

  (29.08.2018) Unio kom sent tirsdag kveld til enighet med Oslo kommune om særskilte lønnsmessige tiltak – såkalte justeringer. Fortsatt gjenstår lokale forhandlinger før lønnsoppgjøret er endelig ferdig. Les mer hos Unio.

  Vil ha utforming av bygg inn i Langtidsplanen

  (22.08.2018) Den nye Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning bør ta opp prinsipper knyttet til utforming av nye undervisningsbygg. Det mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

  Høy andel postdoktorer ved OUS uten fast jobb

  (22.08.2018) – Som regel får man ikke forlengelse. Dette er i strid med at postdoktorstillingen skal være en rekrutteringsstilling, sier klinikktillitsvalgt i Forskerforbundet ved Oslo universitetssykehus (OUS), Linda Møllersen, til Dagens Medisin.

  KA: Veien videre etter brudd i forhandlingene

  (22.08.2018) Riksmekleren har fastsatt mekling i kirkelig sektor tirsdag 18.september. – Vi håper at meklingen kan føre fram til en løsning, slik at vi unngår streik, sier Kristian Mollestad, forhandlingsleder i Unio KA.

  Europeisk erklæring om forskningsintegritet i praksis

  (20.08.2018) Forskerforbundet har deltatt i et bredt sammensatt europeisk konsensuspanel som har utviklet en veileder om forskningsintegritet.

  Heller tillit enn foretak

  (16.08.2018) – Størst av alt er den akademiske friheten. Vi vil ha mer tillitsbasert og langsiktig styring av universitets- og høyskolesektoren, sa Aps nestleder Hadia Tajik under Forskerforbundets utdanningsdebatt på Arendalsuka.

  – Sørg for tid til oppfølging av nye studenter

  (13.08.2018) I dag starter over 100.000 studenter studieåret sitt. Forskerforbundets leder Petter Aaslestad mener underviserne må sikres bedre tid til å gi dem tett oppfølging.

  Tar den store utdanningsdebatten

  (05.07.2018) Bør universitetene bli foretak? Og hvorfor bruker Norge en lavere andel av samfunnets ressurser på forskning enn våre nordiske naboer – var det ikke kunnskap som var den nye oljen? Sammen med Norsk Studentorganisasjon inviterer Forskerforbundet politikerne til utdanningsdebatt under Arendalsuka.

  Livslang læring som tillitsvalgt

  (27.06.2018) Som hovedtillitsvalgt ved Universitetet i Sørøst-Norge, har Berit Bratholm passet på medlemmenes lønn og arbeidsvilkår i en årrekke. Selv vil hun gjerne få fram hvor mye hun selv sitter igjen med. – Tillitsvalgtrollen som læringsarena er undervurdert, mener Bratholm.

  Forskerforbundet og Unio deltar på Pride

  (25.06.2018) Vårt hovedbudskap for deltakelsen under Pride er «Kunnskap og fellesskap». Bli gjerne med i paraden lørdag 30. juni, eller meld deg på til faglig frokost før paraden! Benytt også muligheten til å besøke Unios og forbundenes stand i Pride Park i Spikersuppa.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >