Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

INFO IN ENGLISH? Find essential articles and documents in our  English section

/

English

Vis artikler fra 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver tirsdag.

Nyheter

Nyheter fra Forskerforbundet

  Unio med unikt elbil-tilbud til medlemmene

  (15.01.2021) Hovedorganisasjonen Unio vil være en pådriver for det grønne skiftet. Nå har Unio forhandlet fram en elbil-avtale for medlemsforbundene. Elbil-avtalen gjelder kjøp av elbil-merker via Bertel O. Steen AS.

  En av tre professorer er kvinner

  (13.01.2021) For første gang er minst en av tre professorer i universitets- og høyskolesektoren kvinner. – Dette er gledelige tall, selv om mye likestillingsarbeid gjenstår, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

  Streiken over: En seier for kirkens framtid!

  (11.01.2021) – Dette er en seier for kirkens framtid! Den månedlange streiken har ført fram og vi har sikret morgendagens prester samme lønnsnivå som dagens prester, sier Unio KAs forhandlingsleder Kristian Mollestad.

  Forskningen satt på vent

  (07.01.2021) Over halvparten av de vitenskapelig ansatte har brukt mindre tid på FoU-arbeid enn vanlig høsten 2020. Det viser Forskerforbundets koronaundersøkelse. – Kan få alvorlige konsekvenser for norsk forskning, mener Guro Elisabeth Lind.

  Julehilsen fra Guro og Kristin

  (15.12.2020) Se video med en julehilsen til våre medlemmer og tillitsvalgte fra leder Guro Elisabeth Lind og nestleder Kristin Dæhli.

  Julehilsen fra Guro og Kristin

  (14.12.2020) En julehilsen til våre medlemmer og tillitsvalgte fra leder Guro Elisabeth Lind og nestleder Kristin Dæhli.

  Akademia under korona – hva har skjedd?

  (14.12.2020) Forskerforbundet har gjennomført en spørreundersøkelse blant vitenskapelig ansatte i akademia om erfaringer under koronapandemien. Resultatene legges fram for institusjonsledere og politikere på et åpent webinar 7. januar.

  Streik i kirken

  (12.12.2020) Meklingen i KA førte ikke frem, og fra 12.12 kl 09 tar derfor seks Unio-forbund ut 16 kirkeansatte i streik. – Vi er svært skuffet over at arbeidsgiver har tvunget kirken inn i en streik rett før jul, sier Unio KAs forhandlingsleder Kristian Mollestad.

  Webinar: Et år med korona – hva vet vi om erfaringene til de ansatte i universitets- og høyskolesektoren?

  (09.12.2020) Vi inviterer til et webinar torsdag 7. januar 2021 (kl. 9–10) der vi presenterer resultater fra vår medlemsundersøkelse om erfaringene til de ansatte i universitets- og høyskolesektoren under korona-pandemien.

  Færre midlertidige forskere:
  Utfordrer Asheim til fortsatt påtrykk

  (08.12.2020) Ny statistikk viser at andelen midlertidige stillinger i akademia har gått ned med over to prosentpoeng i 2020. – Tallene viser at det er fullt mulig å redusere midlertidigheten, hvis det prioriteres politisk. Målet må være at det er like vanlig å være fast ansatt innenfor forskning som i...

  Ny rapport om hovedavtalen i staten

  (03.12.2020) En ny FAFO-rapport viser et stort gap mellom hvordan ledelsen og de tillitsvalgte ved statlige virksomheter opplever arbeidshverdagen. – Rapporten viser betydningen av en sterk hovedavtale og gode kollektive løsninger, mener Unio stat-leder Guro Lind.

  Mer til snus, mindre til forskning:
  – En håpløs prioritering

  (02.12.2020) Regjeringen og Frp er enige om rammene for neste års statsbudsjett. Pengene til billigere alkohol og snus tas blant annet fra kunnskapsbudsjettet. – Å kutte i forskning og undervisning er en håpløs prioritering i den situasjonen Norge er i, sier Forskerforbundets leder Guro Lind.

  Enighet i hovedtariffoppgjøret i Virke

  (02.12.2020) Det er oppnådd enighet i hovedoppgjøret mellom Unio-organisasjonene og Virke for HUK-området (helse, utdanning og kultur). – Resultatet er på linje med det som er oppnådd i resten av samfunnet. Det har vært krevende forhandlinger, men vi er fornøyde med at vi har kommet til enighet, sier Kari...

  – Vi kan ikke utsette stipendiatene for dette lenger

  (01.12.2020) De færreste doktorgradsstipendiater opplever å bli godt ivaretatt av arbeidsgiver i korona-situasjonen, viser ny undersøkelse. Forskerforbundet møter Henrik Asheim for å kreve nasjonale tiltak. – Her må det ryddes opp, og det må gjøres nå, sier leder i Forskerforbundet Guro Lind til Forskerforum.

  Kjernetiden i staten skal fortsatt ikke gjelde

  (01.12.2020) For å sikre fleksibilitet under koronapandemien, vil kjernetiden i staten fortsatt settes ut av kraft. – Det er først og fremst for å avlaste kollektivtransporten i rushtiden, sier spesialrådgiver Atle Gullestad i Unio.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >