Nyheter publisert på Forskerforbundet.no, sortert etter år.

Hvem bør bli årets verneombud?

(17.10.2017) Unio innfører en verneombudspris og trenger ditt forslag til kandidat! Prisen skal bidra til å synliggjøre og heve statusen på arbeidet som verneombudene utfører. Frist for å foreslå kandidater er 24. oktober.

Dagsseminar for postdoktorer

(16.10.2017) Forskerforbundet inviterer til et dagsseminar for postdoktorer, torsdag 7. desember 2017 på Hotel Gabelshus i Oslo. Seminaret er rettet mot postdoktorer i hele landet, og er åpent også for deg som ikke er medlem av Forskerforbundet.

Kutter i kvaliteten på forskning og undervisning

(12.10.2017) For fjerde statsbudsjett på rad tvinger regjeringen universiteter og høyskoler til store kutt i administrasjonen. – Kuttene vil bety dårligere oppfølging av studentene og lavere forskningskvalitet, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Utdanning gir utvikling – bli med på årets TV-aksjon

(10.10.2017) – Forskerforbundet oppfordrer alle til å bidra til UNICEFs særdeles viktige arbeid for utdanning til barn i krig og konflikt, sier Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.

Feirer den akademiske friheten

(05.10.2017) – I dag markerer vi at det er 20 år siden UNESCO vedtok «Recommendation concerning the Status of Higher–Education Teaching Personnel», sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad på Verdens lærerdag.

Forskerforbundets anbefalinger for den nye stortingsperioden

(02.10.2017) – Ha tro på forskningen og hva den kan gjøre for samfunnet. Det er rådet Forskerforbundets leder Petter Aaslestad har til Stortinget som trer sammen for første gang i dag, og til en ny regjering.

– Medbestemmelse en forutsetning for å lykkes

(28.09.2017) – Hvis det fysiske arbeidsmiljøet på arbeidsplassen skal endres, må det skje etter inkluderende prosesser der de ansattes medbestemmelse står sentralt. Det var budskapet da Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp holdt appell for de ansatte ved Høgskolen på Vestlandet.

Krever at Asheim rydder opp

(19.09.2017) Forskerforbundet mener vikarierende kunnskapsminister Henrik Asheim må sørge for mer fleksibel håndtering av internasjonale forskere som kommer til Norge. Statssekretær Bjørn Haugstad ser problemet.

– Forskerrekruttering må få større plass i Langtidsplanen

(18.09.2017) – Målet er sterkere forskningsmiljøer og bedre oppfølging av studentene. Derfor må den nye Langtidsplanen inneholde en forpliktende satsing på forskerrekruttering, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Forskningspolitisk seminar

(04.09.2017) Forskerforbundet inviterer til forskningspolitisk seminar tirsdag 14. november 2017 på Hotel Bristol i Oslo. Årets seminar «Kampen om talentene» tar for seg rekrutteringsutfordringene i norsk forskning. Her finner du program og påmeldingsskjema.

Seminar for stipendiater

(31.08.2017) Forskerforbundet arrangerer 26.–27. oktober et eget seminar om stipendiaters lønns- og arbeidsvilkår samt videre karriere. Har du lyst til å bli med? Påmeldingsfrist 28. september.

Bruk stemmeretten – dette mener partiene i forskningspolitikken

(30.08.2017) Hvordan vil partiene bedre rekrutteringen til forskning? Hvordan vil de få den høye midlertidigheten ned? Og hva er best – økte grunnbevilgninger eller mer konkurranse om forskningsmidlene? Vi fikk svar fra partiene, så du kan svare dem med stemmeseddelen.

Går sammen for at flere skal organisere seg

(18.08.2017) Unio, LO, YS og Akademikerne lager et felles prosjekt for at flere skal organisere seg. – Et svært viktig initiativ, som vi gleder oss til å bidra til, sier generalsekretær i Forskerforbundet Hilde Gunn Avløyp.

Forventer et taktskifte

(15.08.2017) – Det er gledelig å se at både politikerne og institusjonene ser behovet for en bedre personalpolitikk. Nå forventer vi et taktskifte i dette arbeidet, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad. Han la i dag fram nye tall om forskerrekruttering som gir grunn til bekymring.

The 2017 Brain Power Award

(31.07.2017) To all members of the Norwegian Association of Researchers (Forskerforbundet): NAR hereby announces the 2017 Brain Power Award. Send us your story about the importance of R & D work! Deadline 13. November 2017.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >

Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut annenhver mandag.