Hederspris til Berit Bratholm

Forskerforbundets Hederspris er tildelt Berit Bratholm, som har vært hovedtillitsvalgt i 14 år ved HiVe/HBV/HSN/USN. Prisen ble delt ut på lokallagets sommeravslutning. Vi gratulerer!

Article Image

Berit Bratholm har fått Forskerforbundets Hederspris

Forskerforbundets lokallagsstyre ved USN og leder av lokallaget Ansgar Ødegård skriver i nominasjonen:

«Berit startet sin karriere i Forskerforbundet som plasstillitsvalgt ved den gang Høgskolen i Vestfold og det som i dag er Fakultet for Humaniora og Utdanningsvitenskap i 2008. Deretter gikk hun inn i vervet som hovedtillitsvalgt og leder ved Høyskolen i Vestfold fra 2010. Fra 2014 ble Berit valgt som hovedtillitsvalgt i den nyfusjonerte institusjonen – Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Fra 2016, etter ytterligere én fusjon, har Berit vært hovedtillitsvalgt ved det som i dag er Universitetet i Sørøst-Norge. Hun fratrer vervet ved utgangen av valgperioden 1. august 2024. 

I tillegg til lokale verv har Berit Bratholm vært medlem av hovedstyret i Forskerforbundet i perioden 2019–2021. På representantskapsmøtet i 2021 ble Bratholm valgt som leder av den nasjonale valgkomitéen i Forskerforbundet – et verv som strekker seg fra 2022–2024. 

Som hovedtillitsvalgt har Bratholm kontinuerlig arbeidet med mål om å forbedre lønns- og arbeidsvilkår for medlemmene innenfor de rammer partssamarbeidet gir. Hun har også hele tiden arbeidet for å utvikle og forbedre partssamarbeidet ved USN – i dialog med ledelse, medlemmer og andre fagforeninger – også det utvidede partssamarbeidet hvor også vernetjenesten inngår.»

Vi gratulerer Berit Bratholm med Forskerforbundets hederspris!

Forskerforbundets hederspris er en særskilt utmerkelse som kan tildeles medlemmer som over en samlet periode på 10 år har hatt tillitsverv i lokallag eller fagpolitisk forening.