Slik er Forskerforbundet organisert.

Forskerforbundets Hovedstyre består av leder, seks styremedlemmer og tre varamedlemmer.

Forskerforbundet har nærmere 300 lokallag. Det skal etableres lokallag ved alle virksomheter der Forskerforbundet har tre eller flere medlemmer.

Forskerforbundet har ni foreninger som arbeider med fagpolitiske spørsmål innenfor sine fagområder. Medlemmer i Forskerforbundet kan velge å være medlem i en fagpolitisk forening i tillegg til sitt ordinære medlemskap.

Landsrådet i Forskerforbundet er et rådgivende organ for Hovedstyret i strategiske spørsmål, og møtes en gang i året.

Organisasjonens øverste organ er Representantskapet som møtes hvert tredje år.
Det ble sist arrangert representantskapsmøte 20.-21. oktober 2015.

Forskerforbundets valgkomité har som oppgave å foreslå og innstille for Representantskapet på kandidater til leder og styremedlemmer.

Forskerforbundets sekretariat består av tre avdelinger (Arbeidsliv, Organisasjon og Administrasjon) i tillegg til generalsekretærens stab og fagtidsskriftet Forskerforum.