Slik er Forskerforbundet organisert.

Forskerforbundets Hovedstyre består av leder, nestleder, fem styremedlemmer og tre varamedlemmer.

Forskerforbundet har rundt 270 lokallag. Det skal etableres lokallag ved alle virksomheter der Forskerforbundet har tre eller flere medlemmer.

Forskerforbundet har åtte foreninger som arbeider med fagpolitiske spørsmål innenfor sine fagområder. Medlemmer i Forskerforbundet kan velge å være medlem i en fagpolitisk forening i tillegg til sitt ordinære medlemskap.

Landsrådet i Forskerforbundet er et rådgivende organ for Hovedstyret i strategiske spørsmål, og møtes en gang i året.

Organisasjonens øverste organ er Representantskapet som møtes hvert tredje år, neste gang høsten 2021. Det ble sist avholdt representantskapsmøte 16.–17. oktober 2018.

Valgkomiteen har som oppgave å foreslå og innstille for Representantskapet på kandidater til leder, nestleder og hovedstyremedlemmer i Forskerforbundet.

Hovedstyret oppnevner fra tid til annen såkalte ekspertutvalg som skal gi råd til styret i aktuelle saker eller på spesifikke områder. Her finner du en oversikt over aktive utvalg og deres mandat og sammensetning.

Forskerforbundets første studentutvalg ble oppnevnt våren 2019. Studentutvalget skal ivareta studentenes stemme i saker som forbundet er opptatt av, og bidra aktivt til å utforme Forskerforbundets studentpolitikk.

Forskerforbundets sekretariat består av tre avdelinger (Arbeidsliv, Organisasjon og Administrasjon) i tillegg til generalsekretærens stab og fagtidsskriftet Forskerforum.