Utdeling av Hjernekraftprisen 2013

Torsdag 30. januar ble Hjernekraftprisen delt ut for første gang, i Forskerforbundets lokaler i Oslo. Prisen er opprettet av Forskerforbundet for å fremme forståelsen for den samfunnsmessige betydningen av forskning og kunnskap.

Article Image

Vinnerne av Hjernekraftprisen Frode Haverkamp og Carol Holm-Hansen sammen med juryleder Tora Aasland og leder av Forskerforbundet Petter Aaslestad. Den tredje vinneren Åsmund Husabø Eikenes er på forskningsopphold i USA.) Foto: Aksel Kjær Vidnes

Celledeling hos bananfluer, nederlandsk renessansekunst og tuberkulosetesting er temaer som nå har én ting til felles, skriver Forskerforum.no

Priser kunnskapsformidlingen

– Dette forsterker troen min på at forskningen er viktig. At en jury som ikke bare består av fagfolk forstår betydningen av det jeg driver med, setter jeg veldig stor pris på, sier Carol Holm-Hansen til Forskerforum.no. Seniorforskeren ved Folkehelseinstituttet er en av tre vinnere av Hjernekraftprisen for 2013.

De tre første vinnerne deler en pott på 100 000 kroner. I tillegg til Carol Holm-Hansen som fikk 30 000 kroner, ble prisen tildelt seniorkurator ved Nasjonalmuseet Frode Haverkamp, som også fikk 30 000 kroner, og stipendiat ved Radiumhospitalet Åsmund Husabø Eikenes som fikk 40 000 kroner.

– Jeg er veldig glad og veldig overrasket. For meg personlig er det en fin stimulering til å fortsette med det arbeidet jeg holder på med. Det er en annerkjennelse som styrker selvtilliten. I tillegg kommer pengene godt med, ler Frode Haverkamp.

Les hele saken i Forskerforum.