Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

INFO IN ENGLISH? Find essential articles and documents in our  English section

/

English

Hjernekraftprisen

Formålet med Forskerforbundets Hjernekraftpris har vært å synliggjøre betydningen av forskning og utviklingsarbeid (FoU) for fremtidens velferd, nærings- og samfunnsutvikling, lokalt, regionalt, globalt og nasjonalt. Hjernekraftprisens fremtid er oppe til vurdering, og prisen ble ikke lyst ut i 2022.

Hjernekraftprisen 2021

(Hjernekraftprisen 2021)

Om Hjernekraftprisen

I perioden 2013 til 2021 har Forskerforbundet årlig invitert alle medlemmer til å sende inn en fortelling om hvorfor forskning og utviklingsarbeid (FoU) er viktig og hvilken betydning det har for samfunnet.

Alle medlemmer av Forskerforbundet har kunnet sende inn bidrag, uavhengig av stilling og arbeidssted. Bidrag kan formuleres i ulike sjangre og medier, enten det er i form av en kronikk, et essay, en film, en utstilling eller andre måter å presentere budskapet om betydningen av FoU-aktivitet på. Bidraget bør kommunisere godt til et allment publikum.

Hjernekraftprisen skal bidra til å etablere en større forståelse for satsing på FoU og kunnskap som viktige investeringer for framtida, og løfte betydningen av dette arbeidet for fremtidens velferd og nærings- og samfunnsutvikling; lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Hjernekraftprisen ble første gang lyst ut i 2013. Utlysningen i 2021 var den niende i rekken.

  • Del denne siden: