1000 i tog for fritt akademia

(27.01.05) Aksjonen for et fritt akademia samlet over 700 personer til markering i en fullsatt universitetsaula onsdag 26. januar. Mer enn 1000 deltok i det påfølgende fakkeltoget til Stortinget.

Fakkeltoget ble avsluttet med appeller av leder av Studentenes Landsforbund Njål Bele og professor Henning Jakhelln, som overrakte aksjonens krav til lederen av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Rolf Reikvam.

På arrangementet i aulaen ble det holdt korte taler ved tidligere rektor ved UiO professor Bjarne Waaler, leder av NSU Jørn Henriksen, førsteamanuensis Camilla Serck-Hanssen, professor Rune Slagstad, Benjamin Larsen fra De radikale i Studentparlamentet, prorektor ved Universitetet i Tromsø Gerd Bjørhovde, nestleder i LO Finn Erik Thoresen, leder av Forskerforbundet Kolbjørn Hagen, professor Vigdis Ystad og professor Thomas Hylland Eriksen.

Universitetets framtid (Rune Slagstad i Dagbladet 27.01.05)

Den frie ånd - og den hemmende (Thomas Hylland Eriksen i Dagbladet 26.01.05)

Vox Academica