Handlingsromutvalget (2010)

I september 2009 oppnevnte Kunnskapsdepartementet ei arbeidsgruppe som skulle vurdere hvordan universitetene og høyskolenes selvstendighet fungerer og blir forvaltet.

Marianne Harg, president i Tekna, ledet utvalget og hadde med seg en rekke sentrale representanter for universitets- og høyskolesektoren, deriblant Forskerforbundets leder Bjarne Hodne. Rapporten fra Handlingsromutvalget ble levert til Kunnskapsdepartementet 25. februar 2010.

Rapport: Handlingsrom for kvalitet (25.02.10) - pdf

Pressemelding fra Forskerforbundet:
Utvalg foreslår økt handlingsrom for forskerne (25.02.10)

Pressemelding fra Kunnskapsdepartementet:
Modig om handlingsrom, men ikke modig nok (25.02.10)

– Til tross for økte bevilgninger til denne sektoren opplever institusjonene handlingsrommet for egne prioriteringer som begrenset. Dette paradokset skal gruppen se nærmere på, og jeg ser fram til gode og tydelige anbefalinger for hvordan dette bør håndteres på en bedre måte, sa statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland i en pressemelding i forbindelse med oppnevning av utvalget.

Les pressemeldingen fra Kunnskapsdepartementet (17.09.09)
KD: Handlingsrommet for universiteter og høyskoler - arbeidsgruppas mandat og sammensetning

Les også:
Tora Aasland: Universitetene og høyskolenes handlingsrom må økes (02.09.09)
Arbeidsgruppe skal vurdere handlingsrommet for universiteter og høyskoler (17.09.09)

Oppfølging av Handlingsromutvalget

Arbeidsgruppe skal se på midlertidige ansettelser i UH-sektoren
("Tall og tiltak")

Kunnskapsdepartementets oppfølging av handlingsromrapporten - status per juni 2010

Rapportering til besvær? Rapport fra Difi (14.11.11)