Ny forskningsmelding må inneholde forpliktende mål

<p>(23.09.08) – Det er viktig at regjeringen sørger for at forskningsmeldingens mål blir forpliktende både når det gjelder økonomi og oppfølging. Hvis ikke har en ny stortingsmelding liten verdi, sier Forskerforbundets leder Bjarne Hodne.</p>

Forskningsminister Tora Aasland offentliggjorde fredag at regjeringen vil legge frem en ny stortingsmelding om forskning i løpet av 2009. Forskerforbundet mener det er viktig at regjeringen setter klare rammer for denne forskningsmeldingen, slik at tiltakene som blir presentert faktisk blir gjennomført.

– Det er flott at det kommer en ny forskningsmelding, men det er beklagelig at den kommer såpass sent. Vi forventer at meldingen blir lagt frem før påske, slik at Stortinget rekker å behandle den før stortingsvalget neste høst, sier Hodne.

Les også:
Aasland varsler ny forskningsmelding (22.09.08)