Skulle de ikke bygge kunnskapssamfunnet?

– Skulle de ikke bygge kunnskapssamfunnet? Vi hadde ventet mer fra en regjering som omtaler kunnskap som vår nye olje, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad i en kommentar til statsbudsjettet for 2015.

08.10.2014

Forskerforbundets leder Petter Aaslestad

(Forskerforbundets leder Petter Aaslestad) Foto: Erik Norrud

Forskerforbundet mener regjeringen ikke lever opp til de høye forventningene den selv har skapt. Det brukes over 8 milliarder på skattekutt og 7 milliarder i vekst i investeringer i samferdsel. De samlede forskningsinvesteringene gis en realvekst på 1,1 milliard eller 4,2% – men 700 millioner av dette går til EU-kontingenten.

– Vi hadde ventet at de store pengene skulle gå til investeringer i forskning og utdanning, men ser at den sterkeste veksten kommer på andre områder. Regjeringens prat om verdensledende forskning munner ut i 70 millioner fordelt på fem eliteprosjekter. Til sammenligning har NTNU alene investert 275 millioner kroner for å få frem Moser-miljøet, sier Aaslestad.

Forskerforbundet sender nå utfordringen til regjeringens støttepartier i Stortinget.
– Det er fullt mulig å styrke budsjettet gjennom behandlingen i Stortinget. Det ble gjort i fjor, og nå setter vi vår lit til Venstre og KrF, sier Aaslestad.

For ytterligere kommentarer, kontakt

Petter Aaslestad, leder i Forskerforbundet, tlf 915 20 535