Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

INFO IN ENGLISH? Find essential articles and documents in our  English section

/

English

Tillitsvalgtåret 2021

Møt de tillitsvalgte

Bli bedre kjent med de tillitsvalgte i Forskerforbundet. Gjennom 2020 publiserte vi intervjuer med en rekke av våre lokale tillitsvalgte. I 2021 møter du flere tillitsvalgte på kampanjesiden Tillitsvalgtåret 2021.

  Ukas tillitsvalgt: Trine Marie Stene, SINTEF

  (27.11.2020) Trine Marie Stene er tillitsvalgt på SINTEF, Norges største forskningsinstitutt. Hun gleder seg til å møte kolleger ansikt til ansikt, og få arbeidsmiljøet på beina igjen.

  Ukas tillitsvalgt: Aslaug Drotningsvik, Haraldsplass Diakonale Sykehus

  (30.10.2020) Klinisk ernæringsfysiolog Aslaug Drotningsvik er tillitsvalgt på sykehus, og forteller om en krevende arbeidshverdag under koronapandemien.

  Ukas tillitsvalgt: Merete Lingjærde, Kunsthøgskolen i Oslo

  (18.09.2020) Merete Lingjærde er fersk tillitsvalgt på Kunsthøgskolen, og er kastet inn i en opphetet debatt om diskriminering og mangfold ved skolen. Hun er opptatt av gode demokratiske prosesser, og at det skapes rom for åpne og trygge diskusjoner.

  Ukas tillitsvalgt: Lena Cappelen Endresen, Forskningsrådet

  (29.08.2020) Det beste med å være tillitsvalgt er å ha muligheten til å representere medlemmene i prosesser og beslutninger i organisasjonen, slik at disse blir bedre, mener Lena Cappelen Endresen.

  Ukas tillitsvalgt: Tom Roar Eikebrokk, Universitetet i Agder

  (14.08.2020) – Det er motiverende å vite at vi som tillitsvalgte er en viktig brikke i den nordiske arbeidslivsmodellen, mener Tom Roar Eikebrokk ved Universitetet i Agder. Han jobber for at medlemmene skal komme opp på samme lønnsnivå som andre studiesteder.

  Ukas tillitsvalgt: Jo Asplin, Meteorologisk institutt

  (25.06.2020) Ukas tillitsvalgt vet mer om sommerværet enn de fleste. Men han er først og fremst opptatt av å sikre et godt nybygg for sine medlemmer på Meteorologisk institutt.

  Ukas tillitsvalgt: Bente Ovedie Skogvang, HINN

  (12.06.2020) Denne uka fikk Høgskolen i Innlandet nei på sin universitetssøknad. Bente Ovedie Skogvang forteller om en krevende prosess – og et håp om akkreditering innen kort tid. Hun er ukas tillitsvalgt.

  Ukas tillitsvalgt: Hugues Verdure, UiT Norges arktiske universitet

  (22.05.2020) Lokallagsleder Hugues Verdure kjemper for at medlemmene ved UiT Norges arktiske universitet fortsatt skal kunne velge rektor. – Et spørsmål om autonomi og demokrati, mener han.

  Ukas tillitsvalgt: Kristin Lofthus Hope, HVL

  (15.05.2020) Midt i en stor omlegging til digital veiledning, undervisning og eksamen, skal Kristin Lofthus Hope og hennes kolleger ved Høgskulen på Vestlandet flytte inn i nytt bygg med «aktivitetsbaserte arbeidsplasser». Ukas tillitsvalgt har hatt en heftig vår.

  Ukas tillitsvalgt: Belinda Eikås Skjøstad, Universitetet i Oslo

  (08.05.2020) Koronakrisen har gjort at stipendiater og postdoktorer forsinkes i arbeidet sitt. Belinda Eikås Skjøstad engasjerer seg for å sikre utrygge medlemmer retten til forlengelse.

  Ukas tillitsvalgt: Maria Tripodianos, KODE

  (30.04.2020) Ukas tillitsvalgt opplever tøffe tider med stengte museer, permitteringer og stor usikkerhet blant de ansatte. Maria Tripodianos ved KODE kunstmuseer i Bergen synes det beste med å være tillitsvalgt er følelsen av å være til hjelp for kollegaene.

  Ukas tillitsvalgt: Atle Blomgren, NORCE

  (24.04.2020) Ukas tillitsvalgt fikk ledelsen til å trekke tilbake permitteringsvarsler. Møt Atle Blomgren, tillitsvalgt for 160 medlemmer ved forskningsinstituttet NORCE.

  Ukas tillitsvalgt: Kari Alver, Folkehelseinstituttet

  (03.04.2020) I den nye spalten "Ukas tillitsvalgt" løfter vi fram hverdagsheltene som bærer den norske modellen. Først ut er Kari Alver ved Folkehelseinstituttet, som representerer 313 medlemmer som opplever hektiske tider under koronaepidemien.