Journalist i Forskerforum

(02.09.21) Forskerforbundets fagblad Forskerforum har ledig fast stilling som journalist. Søknadsfrist 22. september 2021.

En av våre ansatte skal gå av med pensjon, og Forskerforum har ledig stilling som journalist. Vi søker etter en person som kan skrive nyheter og reportasjer for papir- og nettutgaven. Du må kunne levere publiseringsklare saker og ha god språkføring.

Forskerforum er et nisjeorgan, men nisjen er bred, og redaksjonen er liten. Vi trenger derfor noen med høy arbeidskapasitet, som kan beherske flere stoffområder og sjangere. Du bør ha evne til å skape engasjement og vilje til å gå i dybden der det trengs mest.

Du må beherske

• å skrive nyhetssaker og reportasjer
  • fotografering
  • publisering og presentasjon på nett
  • sosiale medier
  • å gjøre komplisert stoff lett tilgjengelig

Ønskede kvalifikasjoner

• relevant høyere utdanning
  • kunnskap om sektoren høyere utdanning og forskning
  • bred interesse for politikk, fagforeningsvirksomhet, arbeidsliv og forskerhverdagen
  • erfaring med nyhetsjournalistikk og evner å skape interesse og debattanalytiske evner

Vi kan tilby

• fast stilling
  • hyggelig fellesskap i moderne lokaler i Oslo sentrum
  • gode lønns- og arbeidsvilkår

Nærmere opplysninger om stillingen ved redaktør Kjetil A. Brottveit, , mob. 920 52 930.

Søknad med CV og referanser sendes til

Søknadsfrist: onsdag 22. september 2021.

Forskerforum er et nyhets-, reportasje- og debattmedium for kunnskapssektoren. Forskerforum utgis av Forskerforbundet, landets største fag- og interesseorganisasjon for ansatte i forskning, høyere utdanning og kunnskapsformidling, med over 23 000 medlemmer. Forskerforum drives etter redaktørplakaten. Papirutgaven kommer ut med ti nummer i året, mens nettutgaven Forskerforum.no oppdateres daglig. Redaksjonen er på fem personer. Forskerforum inngår i Forskerforbundets sekretariat med 43 ansatte, i lokaler sentralt i Oslo.