Når visjon møter virkelighet

Forskerforbundet arrangerte dagskonferanse om lærerutdanning torsdag 3. mai 2018 på Scandic Hotel Lillestrøm. Konferansen var fulltegnet.

Når visjon møter virkelighet

(Når visjon møter virkelighet) Forskerforbundet

30.04.2018

Myndighetenes ambisjoner for lærerutdanningene er høye, og vi er mange som deler dem. Et hovedmål i Lærerutdanning 2025 er «attraktive lærerutdanninger som holder høy kvalitet» der «studieprogrammene oppleves som faglig krevende og givende for både studenter og ansatte». Samtidig viser Studiebarometeret at studentene savner veiledning og tilbakemelding fra de ansatte. Mens Underviserundersøkelsen viser at de ansatte etterlyser bedre tid til nettopp slik oppfølging.

På årets konferanse spør vi blant annet:

• Hva sier forskningen om kvalitet i lærerutdanningene?
  • Hvilke rammebetingelser kreves for at lærerutdannerne skal lykkes?
  • Hvordan forbereder vi best studentene på den kompleksiteten som preger lærernes arbeidshverdag?
  • Hva mener studentene bør gjøres annerledes?
  • Betyr yrkesfagenes år også et etterlengtet løft for yrkesfaglærerutdanningen?

Vi ønsker velkommen til en spennende konferanse med bidrag fra forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og ledende forskere på området.

Konferansen er gratis og åpen for alle, men ved fulltegning vil medlemmer bli prioritert.

Forskerforbundet dekker reise for medlemmer og tillitsvalgte.

Konferansen arrangeres i samarbeid med Forskerforbundets forening for lærerutdanning (FFL).

Velkommen!

Program (pdf)

Sted: Scandic Hotel Lillestrøm

Har du spørsmål? Kontakt .