Nyheter fra Forskerforbundet

Kartlegger arbeidsvilkårene i instituttsektoren

(30.01.2023) Forskerforbundet vil vite mer om hvordan de ansatte i instituttsektoren har det. En ny medlemsundersøkelse skal gi økt kunnskap om blant annet arbeidstid, forskningstid, akademisk frihet og opphavsrett.

Studentmedlemskap lønner seg

(26.01.2023) Er du student, eller har du barn som studerer? Medlemskap i Forskerforbundet student er en god investering. Her kan du lese mer om hva du er sikret gjennom hele studietiden – for bare 250 kroner.

Gratis helsetelefon for studenter og stipendiater

(25.01.2023) Nå har du som er student eller stipendiat fått helsetelefon inkludert i medlemskapet ditt. Det gir deg tilgang til døgnåpen digital legehjelp. Tilgangen gjelder også ektefelle/ samboer og barn. I tillegg får du tilgang til online psykologhjelp med rask behandlingsgaranti.

– Staten må skjerpe seg som arbeidsgiver

(24.01.2023) Nok en gang viser Medbestemmelsesbarometeret at åpenhet og medbestemmelse er under press i staten og i statseide virksomheter. – Regjeringen må sette fart på tillitsreformen, mener Forskerforbundets nestleder Kristian Mollestad.

Day Zero: Profesjonenes rolle i rettferdig omstilling

(19.01.2023) Unio skal også i år delta med et arrangement i forbindelse med den årlige Bærekraftskonferansen i Bergen. Steffen Handal (Utdanningsforbundet), Kirsten Brubakk (NSF) og Kristian Mollestad (Forskerforbundet) deltar i paneldebatt.

Ber Stortinget samarbeide om langtidsplanen

(17.01.2023) Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning må følges av forpliktende finansiering. Det er budskapet fra Forskerforbundet og fire andre sentrale aktører i norsk forskning. – Det beste er hvis finansieringen sikres gjennom et bredt forlik i Stortinget, mener Guro Lind.

Vil ta bedre vare på forskere i stormen

(13.01.2023) Forskere på kontroversielle forskningsfelt blir ikke godt nok fulgt opp, mener Forskerforbundets leder Guro Lind. Nå inviterer hun forskere og tillitsvalgte til å utvikle en bedre politikk for å støtte forskere i stormen.

Setter medlemsrekorder

(11.01.2023) 2292 forskere og kunnskapsarbeidere meldte seg inn i Forskerforbundet i 2022. Det er ny rekord. Og snart passeres den magiske 25000-grensen.

Lønnsundersøkelse ikke-statlig sektor 2022

(10.01.2023) Tirsdag 10. januar sendte vi ut spørreskjema for vår årlige lønnsstatistikk til alle yrkesaktive medlemmer i ikke-statlige sektorer. Lønnsstatistikken er et av våre fremste hjelpemidler i tariffarbeidet, og vi setter derfor stor pris på om så mange som mulig svarer. Siste frist er fredag 27. janu...

Medlemmenes advokat

(05.01.2023) Som medlem i Forskerforbundet har du krav på juridisk bistand i arbeidsrettslige spørsmål. Seks erfarne advokater står klar til å hjelpe deg den dagen du trenger det.