Nyheter fra Forskerforbundet

- Bra at Borten Moe følger opp

(01.07.2022) – Det er bra at Ola Borten Moe følger opp løftet sitt om å sikre flere forskere fast jobb, sier Bjørn Berg. Denne uken sendte Forskerforbundet regjeringens forslag til endringer i universitets- og høyskoleloven på høringsrunde til lokallagene.

Uravstemningen i staten: 83 prosent svarte ja

(20.06.2022) Hele 83 prosent av Unios medlemmer i staten stemte ja i uravstemningen som ble avsluttet i ettermiddag. – Det er en tydelig tilbakemelding fra våre medlemmer, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat.

Nordisk møte med kraftig resolusjon om akademisk frihet

(17.06.2022) Forskerforbundet deltok nylig på nordisk møte for universitetsansattes fagforbund. Situasjonen for akademisk frihet og institusjonell autonomi i Norden vekket bekymring og skapte engasjement.

Opprop: Slå ring rundt norsk forskning

(13.06.2022) Sammen med UHR, NSO og Abelia har Forskerforbundet tatt initiativ til et opprop til støtte for langsiktig og forutsigbar finansiering av norsk forskning. Du kan signere oppropet her.

– Handler om å komme i posisjon

(03.06.2022) En ny hovedtariffavtale i staten var nødvendig for å sikre de langtidsutdannede bedre lønnsutvikling i framtiden, mener Guro Elisabeth Lind.

Ønsker seg fireårsplaner

(01.06.2022) I lys av den økonomiske krisa i Forskningsrådet må flerårige forskningsbudsjetter utredes umiddelbart, mener Forskerforbundet. – Nå må norske politikere snart ta innover seg at forskningen er langsiktig av natur, sier leder Guro Elisabeth Lind til Klassekampen.

Solution after Mediation – New Basic Collective Agreement for the Civil Service

(30.05.2022) Unio (The Confederation of Unions for Professionals) has reached an agreement with The Federation of Norwegian Professional Associations (Akademikerne) and the Ministry of Local Government and Regional Development on a new Basic Collective Agreement for state employees. The framework for this...

Spørsmål og svar om ny tariffavtale i staten

(27.05.2022) Unio stat og Akademikerne har forhandlet fram en ny, felles tariffavtale med staten. Vi har forsøkt å svare på noen av de oftest stilte spørsmålene om den nye avtalen.

Løsning og ny hovedtariffavtale i staten

(24.05.2022) Unio stat kom i dag til enighet med Akademikerne og staten om en ny hovedtariffavtale i staten. Rammen for årets lønnsoppgjør endte på 3,84 prosent, noe over frontfagsrammen på 3,7 prosent.

Løsning i KS-oppgjøret – men Utdanningsforbundet vil si nei

(24.05.2022) Det blir i første omgang ikke streik i kommunene etter at Unio kommune tirsdag aksepterte skissen til løsning. Imidlertid er Unio delt, og Utdanningsforbundet stemte blankt.

– Stortinget må rydde opp

(19.05.2022) Forskerforbundet sendte i dag sitt innspill til behandlingen av Revidert nasjonalbudsjett. – Situasjonen er alvorlig. Nå må Stortinget sikre forskningsmiljøene gode og forutsigbare rammebetingelser, sier Guro Lind.

Politi, universiteter og høyskoler kan bli rammet av streik

(19.05.2022) Unio tar ut 850 statsansatte i streik den 24. mai om det ikke blir enighet i meklingen. En streik vil ramme polititjenester, universiteter, høyskoler og statsforvaltning i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Revidert nasjonalbudsjett: Kritisk til viking-kutt

(12.05.2022) Regjeringen la i dag fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Forskerforbundet er særlig kritisk til milliard-kuttet for Vikingtidsmuseet.

Svært bekymret for mulige forskningskutt

(12.05.2022) – Jeg er svært bekymret for hva dette vil bety for framdriften for forskningsprosjekter, sier Guro Lind i en kommentar til situasjonen rundt Norges Forskningsråd. Regjeringen avsatte i dag Forskningsrådets styre, og har bedt rådet om å stoppe tildelinger på flere områder.

Brudd i lønnsforhandlingene i staten

(29.04.2022) Unio valgte i dag å bryte lønnsforhandlingene i staten. – Statens tilbud var rett og slett for dårlig. Jeg er skuffet over at staten ikke tar større ansvar for sine ansatte, sier Unio stat-leder Guro Lind. Oppgjøret går nå til mekling, med frist midnatt 23. mai.

< Forrige 1 2 3 4 Neste >