Nyheter fra Forskerforbundet

Reagerer på manglande medverknad

(02.12.2022) Nokre få vekers frist til å uttale seg om endring i finansieringskategoriane i høgare utdanning, er ikkje eit godt grunnlag for god involvering og medverknad, seier leiar i Unio, Ragnhild Lied. Saman med Guro Elisabeth Lind har ho bede Ola Borten Moe om at både tilsette i høgare utdanning og...

Vil se på postdoktorenes situasjon

(29.11.2022) Regjeringen er bekymret for arbeidssituasjonen til postdoktorene, og arbeider med endringer i lovverket. Det sier statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel (Sp).

Ny medlemsundersøkelse om forskerhverdagen:
    Vil ikke anbefale å bli forsker

(29.11.2022) Færre forskere vil anbefale andre en forskerkarriere. 1 av 3 fast ansatte vurderer å slutte i akademia. – Dette må være bunnpunktet. Nå forventer jeg at alle som kan bidra tar tak og gjør noe med forskernes arbeidssituasjon, sier Guro Lind.

– Et veldig gledelig gjennomslag

(25.11.2022) I nysalderingen av statsbudsjettet for 2022 foreslår regjeringen 1,64 milliarder ekstra til Forskningsrådet. – Dette er et veldig gledelig gjennomslag for våre medlemmer, og en utrolig god nyhet for norsk forskning, sier Forskerforbundets leder Guro Lind.

Rapportlansering: «Jeg elsker å være forsker, men….»

(22.11.2022) Forskerforbundet inviterer tillitsvalgte, medlemmer og andre interesserte til webinar tirsdag 29. november om forskeryrkets attraktivitet. Vi presenterer for første gang en medlemsundersøkelse om hvordan de vitenskapelig ansatte oppfatter sin arbeidshverdag og den akademiske karrieren.

Ledige stillinger i Forskerforbundet

(15.11.2022) Vi søker to spesial-/seniorrådgivere til tariff og forhandlinger. For å kunne yte vår varierte medlemsmasse best mulig tjeneste innen tariff og forhandlinger, søker vi dyktige kandidater til to faste stillinger i tariffseksjonen, hvorav en er nyopprettet. Søknader behandles fortløpende.

Vil ha forlik for forskningsløft

(09.11.2022) – Vi trenger et tverrpolitisk forlik som sikrer langsiktighet og forutsigbarhet for norsk forskning, sa Guro Lind på Forskningspolitisk seminar 8. november. Og flere partier var positive til ideen.

Unge forskere vurderer å slutte

(02.11.2022) – Vi står i fare for å miste forskertalenter samfunnet vårt er helt avhengig av. Nå haster det, mener Guro Lind. Tirsdag deltok hun i paneldebatt om forskerkarrieren.

Ny studentforening vil stanse forslag om skolepenger

(27.10.2022) Forskerforbundet har opprettet en egen studentforening, med Victoria Alterskjær som foreningens første leder. Hun vil stanse regjeringens forslag om skolepenger for internasjonale studenter.

Stans forslaget om skolepenger for internasjonale studenter!

(27.10.2022) Resolusjon vedtatt på Forskerforbundets studentkonferanse 22.-23. oktober 2022.

Forskerforbundets hederspris til Kristin Ran Choi Hinna

(26.10.2022) Kristin Ran Choi Hinna fra Høgskulen på Vestlandet ble denne uken tildelt Forskerforbundets hederspris. Hinna har gjennom mange år lagt ned en imponerende innsats som hovedtillitsvalgt, hovedstyremedlem og leder i Forskerforbundets fagpolitiske forening for lærerutdanning.

Ber Stortinget styrke forskningsbudsjettet

(25.10.2022) Midler til unge forskere, bedre grunnfinansiering av universiteter og høyskoler, stans i internasjonale kutt, og penger til museumsforskning. Det var blant Forskerforbundets innspill til statsbudsjettet i budsjetthøringene denne uken.

Vi støtter TV-aksjonen – sammen redder vi liv!

(20.10.2022) Forskerforbundet støtter årets TV-aksjon for Leger uten grenser, og oppfordrer medlemmer til å melde seg som bøssebærere.

Gjennomgang av forslaget til statsbudsjett for 2023: Svakt forskningsbudsjett

(07.10.2022) Regjeringen Støre la 6. oktober frem sitt første egne statsbudsjett. Det er et svakt budsjett for forskning og høyere utdanning. Budsjettet innebærer en realnedgang i bevilgningene til forskning, og regjeringen kutter i grunnbevilgningene til universiteter og høyskoler.

Manglende FRIPRO-år gir stor usikkerhet for forskerne

(06.10.2022) Selv om Forskningsrådet signaliserer en FRIPRO-utlysning i 2023, er om lag en milliard kroner til fri grunnforskning ute av forskningsbudsjettene. Forskerforbundet oppfordrer Stortinget til å sikre forskerne større forutsigbarhet når statsbudsjettet for 2023 skal behandles.

< Forrige 1 2 3 4 5 Neste >