Nyheter fra Forskerforbundet

Krever at forskerne får penger til å publisere

(26.01.2021) — Vi må få penger på bordet, og det må skje nå. Når forskere står i kø for å publisere kan vi ikke vente til høstens budsjett, sier Guro Elisabeth Lind til avisen Khrono. Hun mener regjeringen har presset på for åpen publisering i et altfor høyt tempo, og ber om et nasjonalt publiseringsfond.

– The use of the postdoctoral scheme must be tightened

(22.01.2021) A new report shows that the postdoctoral scheme is being misused and contributes to a high proportion of temporary work among young researchers.

– Bruken av postdoktorordningen må strammes inn

(21.01.2021) En ny rapport viser at postdoktorordningen misbrukes, og bidrar til stor midlertidighet blant unge forskere. – Målretter vi postdoktorordningen bedre, skaper vi bedre vilkår både for norsk forskning og for de unge forskerne, mener Guro Elisabeth Lind.

Uten partenes innsats når vi ikke klimamålene

(21.01.2021) Unios inviterer til webinar tirsdag 26. januar kl 14, om fagbevegelsens rolle og muligheter til å drive det grønne skiftet. Det blir bl.a. innlegg fra klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, Fafo-forsker Inger Marie Hagen og Unio-leder Ragnhild Lied.

Rabatt på medlemskap hos Naardic treningsstudio

(18.01.2021) Ny medlemsfordel: Som medlem av Forskerforbundet får du opp til 25 % rabatt på medlemskap hos Naardic, Norges største online treningsstudio. Naardic tilbyr online, live og interaktiv trening.

Unio med unikt elbil-tilbud til medlemmene

(15.01.2021) Hovedorganisasjonen Unio vil være en pådriver for det grønne skiftet. Nå har Unio forhandlet fram en elbil-avtale for medlemsforbundene. Elbil-avtalen gjelder kjøp av elbil-merker via Bertel O. Steen AS.

En av tre professorer er kvinner

(13.01.2021) For første gang er minst en av tre professorer i universitets- og høyskolesektoren kvinner. – Dette er gledelige tall, selv om mye likestillingsarbeid gjenstår, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Streiken over: En seier for kirkens framtid!

(11.01.2021) – Dette er en seier for kirkens framtid! Den månedlange streiken har ført fram og vi har sikret morgendagens prester samme lønnsnivå som dagens prester, sier Unio KAs forhandlingsleder Kristian Mollestad.

Forskningen satt på vent

(07.01.2021) Over halvparten av de vitenskapelig ansatte har brukt mindre tid på FoU-arbeid enn vanlig høsten 2020. Det viser Forskerforbundets koronaundersøkelse. – Kan få alvorlige konsekvenser for norsk forskning, mener Guro Elisabeth Lind.