Nyheter fra Forskerforbundet

Lind gjenvalgt – Mollestad ny nestleder

(22.10.2021) Representantskapsmøtet i Forskerforbundet valgte i dag Guro Elisabeth Lind til en ny periode som leder, og Kristian Mollestad som ny nestleder.

– Lønna til de langtidsutdannede må opp

(21.10.2021) – Det er svært gode argumenter for at vårens hovedoppgjør må løfte de langtidsutdannede, sa leder Guro Lind i sin tale til Forskerforbundets representantskap som åpnet i dag.

Ledig stilling: Generalsekretær

(20.10.2021) Forskerforbundet søker generalsekretær. Søknadsfrist 10. november 2021.

Ny regjeringsplattform: Offensiv arbeidslivspolitikk, for lite ambisiøs på forskning

(15.10.2021) Den nye regjeringsplattformen gir ny retning i arbeidslivspolitikken, og signaliserer en etterlengtet tillitsreform i offentlig sektor. Men forskningspolitikken mangler ambisjoner, viser Forskerforbundets gjennomgang.

Klart for tillitsreform

(13.10.2021) – Det er et stort gjennomslag for forskere og andre kunnskapsarbeidere at regjeringen vil gjennomføre en tillitsreform i offentlig sektor, jubler Forskerforbundets leder Guro Lind.

Forskningsløft for museene satt på vent

(13.10.2021) Forslaget til statsbudsjett for 2022 følger ikke opp ambisjonene i Museumsmeldingen som ble lagt fram tidligere i år, mener Guro Lind. Hun håper en ny regjering vil se verdien av et forskningsløft ved museene.

Sparebluss for forskningsinstitutter

(12.10.2021) Regjeringens forslag til statsbudsjett innebærer at både miljøinstitutter og samfunnsvitenskapelige forskningsinstitutter får mindre penger å rutte med i 2022.

– Universiteter og høyskoler er budsjettapere

(12.10.2021) Regjeringen la i dag fram sitt forslag til statsbudsjett for 2022. Mens statsbudsjettet har en samlet vekst på 2,3 prosent, er veksten for universitets- og høyskolesektoren bare 1,5 prosent. – Feil prioritering, mener Forskerforbundets leder Guro Lind.

Rundet 24.000 medlemmer

(05.10.2021) Forskerforbundet passerte denne uken 24.000 medlemmer, og delte ut el-sykler til to heldige vinnere av årets vervekampanje. Niklas Wickander og Sigrid Trier Kjær jobber ved Fakultetet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA) ved NMBU på Ås.

– Ap og Sp bør gi ny retning i kunnskapssektoren

(01.10.2021) Arbeiderpartiet og Senterpartiet starter nå forhandlinger om en ny regjeringserklæring. – Partienes programmer gir håp om en tillitsreform, mer langsiktig finansiering, bedre arbeidsvilkår for forskerne og en styrking av den norske modellen, sier Guro Lind.

– Hovedavtalen må praktiseres bedre

(01.10.2021) Forhandlingene om en ny hovedavtale i staten er nok en gang utsatt, og dagens avtale videreføres ut 2022. – Vi er skuffet over at vi ikke får forhandle om forbedringer i hovedavtalen. Nå blir det desto viktigere at dagens avtale praktiseres på en bedre måte, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth...

Krever økte grunnbevilgninger for forskningsinstituttene

(29.09.2021) Tillitsvalgte fra instituttsektoren møttes til seminar for å diskutere utfordringer ved forskningsinsituttene. – Samfunnet må bli flinkere til å utnytte potensialet i instituttsektoren, mener Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli.

Vil ha økt innsats for akademisk frihet

(27.09.2021) Mandag møtte Forskerforbundet Kierulf-utvalget for å komme med sine innspill til arbeidet med ytringsfrihet i akademia. – Strukturelle forhold som midlertidige ansettelser og for lave grunnbevilgninger er den største trusselen mot akademisk frihet i dag, mener Guro Lind.

Regjeringens rekrutteringsstrategi: God diagnose, for svak medisin

(23.09.2021) – Det er bra regjeringen ser behovet for å gjøre forskerkarrieren mer attraktiv, men tiltakene i denne strategien vil dessverre ikke løse problemet, sier Guro Lind.

Krever forskningsløft

(22.09.2021) Flere faste forskerstillinger, økte investeringer i forskning og høyere utdanning, og en tillitsreform i hele kunnskapssektoren. Det står på toppen av Forskerforbundets ønskeliste til en ny regjeringserklæring.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >