Nyheter fra Forskerforbundet

Rapportlansering: Faglig skjønn under press

(24.09.2020) Forskerlaget bak Medbestemmelsesbarometeret presenterer den ferske AFI-rapporten Faglig skjønn under press: Fire case-studier og en sammenfatning. Velkommen til rapportlansering mandag 19. oktober kl. 14:30–16:00.

– Usikkerheten driver forskertalentene ut

(23.09.2020) En ny NIFU-rapport viser at mange med doktorgrad kvier seg for en forskerkarriere. – Det er et politisk ansvar å sikre bedre og tryggere karriereveier i akademia, mener Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Meklingen i staten har startet: – Håper på mer ydmykhet

(23.09.2020) I dag startet meklingen i staten. – Jeg håper vår statlige arbeidsgiver møter oss med mer ydmykhet og forhandlingsvilje, og skjønner at den ikke kan diktere et resultat, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat på vei inn til det første møtet med riksmekleren.

Ukas tillitsvalgt: Merete Lingjærde, Kunsthøgskolen i Oslo

(18.09.2020) Merete Lingjærde er fersk tillitsvalgt på Kunsthøgskolen, og er kastet inn i en opphetet debatt om diskriminering og mangfold ved skolen. Hun er opptatt av gode demokratiske prosesser, og at det skapes rom for åpne og trygge diskusjoner.

Utvalg vil styrke forskning i museumssektoren

(17.09.2020) I en fersk rapport foreslås en rekke tiltak for å styrke forskningsinnsatsen ved norske museer. – Nå må kulturministeren følge opp, sier Guro Elisabeth Lind.

Brudd i lønnsoppgjøret i Oslo kommune

(16.09.2020) Det ble ingen forhandlingsløsning i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune. – Vi beklager sterkt at vi var nødt til å bryte, sier forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo.

Enighet i lønnsoppgjøret i kommunene

(16.09.2020) Nesten alle partene i kommunesektoren ble i natt enige om en ny hovedtariffavtale. – Isolert sett er resultatet i årets oppgjør dårlig. Dette er langt unna det Unio ønsket og la planer for da oppgjøret startet i vinter, sier forhandlingsleder for Unio i KS-området, Steffen Handal.

Brudd i lønnsforhandlingene i staten

(15.09.2020) Unio stat valgte mandag kveld å bryte lønnsforhandlingene med staten, og oppgjøret går nå til mekling. – Vi var svært innstilt på å komme til enighet i år, men det ble dessverre umulig når staten ikke engang ville diskutere økonomien, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Yrkesskadeforsikring og hjemmekontor

(09.09.2020) Gjelder yrkesskadeforsikringen når du jobber hjemme som følge av et pålegg fra myndighetene eller etter instruks fra arbeidsgiver? Mye avhenger av om skaden skjedde «i arbeid», «på arbeidsstedet» og «i arbeidstiden».

– Behov for tydelig avklaring av opphavsrett til digital undervisning

(04.09.2020) Usikkerheten rundt rettighetene til digital undervisning er stor, og Forskerforbundet får en rekke henvendelser fra medlemmer som lurer på hvilke rettigheter de har. – Det haster å få på plass en felles nasjonal forståelse av opphavsretten og hvordan den skal praktiseres, mener Guro Elisabeth Lind.

Lønnsforhandlingene i gang i staten

(01.09.2020) I dag startet forhandlingene om årets lønnsoppgjør i staten. – Våre medlemmer skal ha sin del av kaken. Vi forventer at alle får reallønnsvekst, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat.

Etiske retningslinjer skal bevisstgjøre tillitsvalgte

(31.08.2020) Forskerforbundets hovedstyre vedtok før sommeren et sett med etiske retningslinjer. – Forskerforbundet skal være trygt for alle, sier generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.

Ukas tillitsvalgt: Lena Cappelen Endresen, Forskningsrådet

(29.08.2020) Det beste med å være tillitsvalgt er å ha muligheten til å representere medlemmene i prosesser og beslutninger i organisasjonen, slik at disse blir bedre, mener Lena Cappelen Endresen. Møt henne i spalten «ukas tillitsvalgt».

– Ein kan ikkje snikinnføre heimekontor som varig løysing

(27.08.2020) Guro Elisabeth Lind går hardt ut mot statssekretær Paal Pedersen som meiner Covid-19 truleg vil påverke behovet for areal i statlege bygg.

Lønnsoppgjøret:
    – Mange muligheter selv om økonomien er begrenset

(25.08.2020) Rammen fra industrien er satt, men forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind lover reelle forhandlinger når Unio møter staten i lønnsoppgjør. Les mer i Forskerforum.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >