Nyheter fra Forskerforbundet

EIs 8. verdenskongress

(19.08.2019) Generalsekretær Hilde Gunn Avløyp og fagsjef Jorunn Dahl Norgård representerte Forskerforbundet på kongressen til Education International, som ble avholdt i Bangkok 20.–26. juli 2019. Kongressen samlet delegater fra 293 fagforeninger og 151 land, og vedtok blant annet arbeidsprogram og budsjett.

Midlertidig ansatt? Velkommen til seminar 15. oktober

(16.08.2019) Hvilke rettigheter har du egentlig som midlertidig ansatt i UH-sektoren? Vi ser på lovverket – hva det sier og hvordan det praktiseres. Du får også innblikk i Forskerforbundets politikk og arbeidet for å redusere midlertidigheten i sektoren. Påmelding innen 3. september.

Opplever at arbeidslivet blir stadig mer autoritært

(14.08.2019) Arendal: 57 prosent av medlemmene i Forskerforbundet sier at arbeidslivet beveger seg i en mer autoritær retning. Flere peker på mer kontroll og press fra flere kanter som årsak, skriver Universitetsavisa NTNU.

Unios verneombudspris

(04.07.2019) Med denne prisen ønsker Unio å sette fokus på den viktige rollen verneombudet har i arbeidslivet. Hvem synes du bør bli årets vinner av verneombudsprisen? Alle verneombud og hovedverneombud kan nomineres som kandidater.

– Den akademiske friheten er under press

(28.06.2019) – Grunnleggende verdier i europeisk høyere utdanning er nå under sterkt press, sier Forskerforbundets fagsjef Jorunn Dahl Norgård. Hun er nylig tilbake fra markeringen av 20-årsjubileet for den europeiske Bologna-erklæringen.

Vil regjeringen svekke universitetenes selvstyre?

(26.06.2019) Forslaget om å overføre eiendomsforvaltningen til Statsbygg, vil svekke universitetenes autonomi. At universitetene selv forvalter sine bygg, er viktig for å kunne planlegge langsiktig og for å finne løsningene som er best for forskere og studenter. Det skriver Forskerforbundets leder Guro Lind,...

Enighet i Virke

(21.06.2019) Unio-organisasjonene kom 20. juni i havn med mellomoppgjøret 2019 for overenskomstene på Virke HUK-området. Forhandlingsresultatet innebærer at medlemmene får et økonomisk resultat på linje med oppgjørene for medlemmene i stat, kommune og Spekter.

Studentutvalget er i gang

(03.06.2019) Bedre studiekvalitet. Frie og uavhengige universiteter. Gode arbeidsvilkår for studenter og unge kunnskapsarbeidere. Det var stikkord da Forskerforbundets nye studentutvalg møttes til første møte.

Plan S er klar – dette mener Forskerforbundet

(03.06.2019) Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind er fornøyd med at Plan S blir utsatt, men er bekymret for forskernes opphavsrettigheter.

Blir du medlem nr. 23 000?

(01.06.2019) Vi nærmer oss 23 000 medlemmer, og feirer dette med å gi en Osprey tursekk og et Visa gavekort på kr. 1 500,- både til den som blir medlem nummer 23 000 og til den som verver vedkommende.

Spørsmål og svar om statsoppgjøret

(28.05.2019) Fredag 24. mai kom Unio til enighet med staten i årets lønnsforhandlinger, etter mekling fjorten timer på overtid. Vi tok en prat med Forskerforbundets forhandlingssjef Jorunn Solgaard for å høre litt mer om resultatet av meklingen.

Reallønnsvekst for statsansatte. Streik avverget i staten.

(24.05.2019) Fredag 24. mai kom Unio til enighet med staten om årets lønnsoppgjør for statsansatte. Dermed blir det ikke streik. – Statsansatte er sikret reallønnsvekst gjennom sentrale tillegg. Det var vårt viktigste krav og det er jeg fornøyd med, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Ingen kommunestreik – enighet mellom Unio og KS

(23.05.2019) Det ble løsning i meklingen mellom Unio kommune og KS. Dermed blir det ikke streik.

Nær løsning – eller krise? Om meklingsprosessen

(22.05.2019) Unio har samlet nyttig informasjon om hvilke regler som gjelder under mekling. Blant annet er det kun riksmeklerens kontor som har lov til å uttale seg underveis i meklingen. Partene kan ikke kommentere fra meklingsprosessen, kun informere etter at enighet eller streik er et faktum.

1000 statsansatte er streikeklare på høyskoler og universiteter og i politiet

(16.05.2019) Dersom meklingen i staten ikke fører frem innen fristen natt til 24. mai, vil Unio ta ut 1000 statsansatte i streik fra fredag morgen. Det gjelder blant andre ansatte på universiteter og høyskoler, ulike grupper i politiet, skatterevisorer, bibliotekarer og Nav-ansatte.

< Forrige 1 2 3 4 Neste >