Nyheter fra Forskerforbundet

Unio krever reelt lønnsløft for statsansatte i lønnsoppgjøret

(23.04.2019) Klokken 12 i dag gikk startskuddet for lønnsforhandlingene i staten. Guro Lind leder forhandlingene på vegne av Unio stat. Hun krever reallønnsøkning for statsansatte.

France Castro tildeles Svenssonprisen 2019

(23.04.2019) Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter for 2019 går til den filippinske fagforeningsaktivisten France Castro. Castro får prisen for sin mangeårige kamp for å organisere lærere og for å slåss for grunnleggende arbeidstakerrettigheter på Filippinene.

Nytt kunnskapsnotat: Medbestemmelse under press

(11.04.2019) Flere nylige undersøkelser tyder på at medbestemmelsen i norsk arbeidsliv er under press. Vi har laget et kunnskapsnotat som oppsummerer funnene.

Støtt kampanjen 1av5.no

(11.04.2019) Midlertidige stillinger og korte kontrakter er hverdagen for mange forskere. Forskere har en viktig rolle i å løse mange av utfordringene samfunnet vårt står overfor. Men de største problemene løses ikke på korte kontrakter. Send en oppfordring om flere faste stillinger!

Medbestemmelsesbarometeret: Svak bedring, men fortsatt for liten involvering

(10.04.2019) Arbeidstakernes opplevelse av innflytelsen over egen arbeidssituasjon øker noe, viser Medbestemmelsesbarometeret for 2019. – Gode ledere tar i bruk de ansattes erfaring og kompetanse i organiseringen av arbeidet. Her er det mye som gjenstår, mener Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli.

Hederspris til Ole Jakob Sørensen

(03.04.2019) På årsmøtet til Forskerforbundet ved Nord universitet 28. mars ble Ole Jakob Sørensen tildelt Forskerforbundets Hederspris for sine mange år som tillitsvalgt. Vi gratulerer!

– Administrasjonskutt blir forskningskutt

(02.04.2019) – Kutt i administrasjonen kamufleres ved at vitenskapelig ansatte gis flere oppgaver, ifølge Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli. Hun mener regjeringens «avbyråkratiseringsreform» ikke tar høyde for hvor viktig arbeidet til de teknisk-administrativt ansatte er for forskning og undervisning.

Misbruker postdoktorstillingen

(29.03.2019) Antallet postdoktorer har økt, ikke bare i UH- og helsesektoren, men også i instituttsektoren. Likevel får mange postdoktorer aldri den kvalifiseringen stillingen er ment å gi. – Postdoktorene har blitt arbeidshester som gjør helt ordinære forskningsoppgaver, mener Forskerforbundets leder Guro...

Working in Norway – Know your rights!

(28.03.2019) Are you new to the Norwegian labour market? Do you wonder how working conditions and workers in Norway are organised? Forskerforbundet offers a free course in English for our non-Norwegian speaking members. The course is held Tuesday 21 May at the University of Oslo.

Lønnsstatistikk for 2018

(25.03.2019) Vår lønnsstatistikk for 2018 er klar, og vi har laget to rapporter som presenterer lønnsstatistikk for medlemmene i offentlig sektor per 31.12.2018. Last ned rapportene her.

Løfter fram studentstemmen

(20.03.2019) Denne helgen opprettes for første gang et eget studentutvalg i Forskerforbundet. – En egen studentorganisering kan hjelpe forbundet å utvikle en mer helhetlig studentpolitikk, som ikke minst ser på overgangen mellom studentliv og arbeidsliv, sier primus motor Erik T. Valestrand.

Plan S – hva og hvorfor?

(18.03.2019) Det pågår en engasjert debatt i europeiske forskningsmiljøer om den omdiskuterte «Plan S», og det er ikke helt enkelt å henge med i svingene. Hva går egentlig Plan S ut på, og hva er argumentene for og mot?

Nye brosjyrer fra Forskerforbundet

(18.03.2019) Dersom du trenger informasjon, skal rekruttere nye medlemmer, skal arrangere kurs eller medlemsmøter, kan du bestille brosjyrer og annet materiell gratis tilsendt fra Forskerforbundet. Her er en oversikt over tilgjengelig materiell.

– Det er systemet som må forandres, ikke kvinnene

(08.03.2019) Mye av likestillingsarbeidet i akademia retter seg mot kvinnene, i form av kurs og kompetanseheving. Men problemet er ikke kvinnene, det er systemet som må forandres, sier Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Plan S: La oss bidra, Nybø!

(28.02.2019) To viktige mål med åpen publisering er deling av kunnskap og mer samarbeid. De samme målene må ligge til grunn for den videre prosessen mot Plan S. Les debattinnlegg av Lise Lyngsnes Randeberg og Guro Elisabeth Lind i Khrono.

< Forrige 1 2 3 Neste >