Nyheter fra Forskerforbundet

Støtter oppropet #metooakademia

(14.12.2017) Inspirert av #Akademiuppropet i Sverige har to NTNU-ansatte tatt initiativ til et opprop mot seksuell trakassering i akademia i Norge. Forskerforbundet støtter oppropet og oppfordrer våre medlemmer til å signere.

Utforming av arbeidsplasser

(11.12.2017) Cellekontorer eller åpne landskap? Hva sier forskningen, hva sier departementet og hva sier de ansatte? Her har vi samlet aktuell informasjon om utforming av arbeidsplasser.

Ansatte i staten opplever mindre medbestemmelse og mer kontroll

(04.12.2017) 46 prosent av arbeidstakerne i staten mener arbeidslivet går i en mer autoritær retning. – Et samfunnsproblem, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Kontingentsatser 2018

(04.12.2017) Ordinær kontingent til Forskerforbundet utgjør 462 kroner per måned i 2018. Stipendiatmedlemmer betaler 251 kroner. Studentmedlemskap er gratis.

De ansatte må få være med å bestemme i byggeprosjekter

(30.11.2017) Staten må oppføre bygg som tilrettelegger for god forskning og undervisning. Det skjer ikke hvis Statsbygg ikke lytter til de ansatte, skriver Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp i et debattinnlegg i Forskerforum.

Tar fra basis for å gi til basis

(23.11.2017) Venstre og Krf er enige med regjeringspartiene om en ny budsjettavtale. Avtalen innebærer økte basisbevilgninger til universiteter og høyskoler, men de finansieres i stor grad av nye administrasjonskutt for de samme institusjonene.

Kampen om talentene: – Vil trenge flere forskere

(14.11.2017) – Vår tid skriker etter smarte folk som vil vie livet sitt til kunnskap. Vi må gjøre mer for å tiltrekke oss og beholde de beste hodene innenfor forskning, sa kunnskapsminister Henrik Asheim.

– Styrk forskningen i ABM-sektoren og gjør den synlig

(02.11.2017) – Jeg vil oppfordre Familie- og kulturkomiteen til å sørge for at også forskning i ABM-sektoren kan registreres i forskningssystemet CRIStin, sa Petter Aaslestad under dagens budsjetthøring på Stortinget. Han foreslo også et eget program for forskningsprosjekter i sektoren.

Styrk kvaliteten – fjern administrasjonskuttet

(01.11.2017) – Dere forventer tettere oppfølging av studentene og mer og bedre forskning. Forslaget om nok et omfattende administrasjonskutt står i veien for disse målene, sa Forskerforbundets leder Petter Aaslestad til Stortingets Utdannings- og forskningskomite.

– Må gi forskningsinstituttene økt handlingsrom

(26.10.2017) OECD anbefaler økte grunnbevilgninger til forskningsinstituttene, så de kan bidra mer til innovasjon og verdiskaping. Men i forslaget til statsbudsjett er det nullvekst. – Stortinget må starte opptrappingen av grunnbevilgningene, var oppfordringen fra Petter Aaslestad til Stortingets næringskomité.

Dagsseminar for postdoktorer

(16.10.2017) Forskerforbundet inviterer til et dagsseminar for postdoktorer, torsdag 7. desember 2017 på Hotel Gabelshus i Oslo. Seminaret er rettet mot postdoktorer i hele landet, og er åpent også for deg som ikke er medlem av Forskerforbundet.

Kutter i kvaliteten på forskning og undervisning

(12.10.2017) For fjerde statsbudsjett på rad tvinger regjeringen universiteter og høyskoler til store kutt i administrasjonen. – Kuttene vil bety dårligere oppfølging av studentene og lavere forskningskvalitet, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Utdanning gir utvikling – bli med på årets TV-aksjon

(10.10.2017) – Forskerforbundet oppfordrer alle til å bidra til UNICEFs særdeles viktige arbeid for utdanning til barn i krig og konflikt, sier Forskerforbundets generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.

Feirer den akademiske friheten

(05.10.2017) – I dag markerer vi at det er 20 år siden UNESCO vedtok «Recommendation concerning the Status of Higher–Education Teaching Personnel», sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad på Verdens lærerdag.

Forskerforbundets anbefalinger for den nye stortingsperioden

(02.10.2017) – Ha tro på forskningen og hva den kan gjøre for samfunnet. Det er rådet Forskerforbundets leder Petter Aaslestad har til Stortinget som trer sammen for første gang i dag, og til en ny regjering.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >