Fortsatt offentlig tjenestepensjon for Forskerforbundets medlemmer i Virke

– Det var helt avgjørende for oss å få på plass et resultat som sikret medlemmenes pensjonsrettigheter. Det klarte vi til slutt, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad i en kommentar til enigheten i meklingen mellom Virke og Unio.

21.11.2016

Forskerforbundets leder Petter Aaslestad

(Forskerforbundets leder Petter Aaslestad) Foto: Erik Norrud

Flere timer på overtid ble det i morgentimene lørdag 19. november enighet om meklingsmannens forslag til løsning for det såkalte HUK-området i Virke (helse, utdanning og kultur).

Enigheten innebærer et lønnsoppgjør på linje med korresponderende områder i offentlig sektor, samt en videreføring av den offentlige tjenestepensjonsordningen. Samtidig åpnes det for hybridpensjon på visse vilkår og etter avtalte prosedyrer.

For Forskerforbundet innebærer enigheten videreføring av offentlig tjenestepensjon og offentlig AFP for konkrete sykehus integrert i spesialisthelsetjenesten, skoler, høgskoler og museer.

Forskerforbundets leder Petter Aaslestad er godt fornøyd med resultatet.

– At den offentlige tjenestepensjonen videreføres, er svært viktig for våre medlemmer. Det har vært en krevende prosess, der partene til slutt kom fram til et godt forhandlingsresultat, oppsummerer Aaslestad.

Hele enigheten kan leses her