Uttalelse om Likelønnskommisjonen

Det synes innlysende at for å få gjort noe med likelønnsproblemet må lønningene for høyt utdannede i offentlig sektor heves.

01.09.2008

Likelønn koster, og regjeringen må ta sin del av regningen ved å bevilge tilstrekkelige midler slik at offentlig sektor sikres et lønnsløft. Det skriver Forskerforbundet i sin uttalelse om utredningen fra Likelønnskommisjonen.

Likelønnskommisjonen går inn for tre milliarder kroner ekstra i lønnsløft for kvinnedominerte yrker. Forskerforbundet forutsetter at dette også må komme høyt utdannede kvinner i mannsdominerte yrker til gode. Særlig vil vi fremheve at kvinner i høye vitenskapelige stillinger innen universiteter og høyskoler ikke må bli hengende etter i likelønnskampen fordi de arbeider i mannsdominerte yrker.

Les Forskerforbundets uttalelse