Her finner du nyhetssaker om lønnsoppgjørene i 2020 (alle sektorer).

Derfor er det streik i kirken

(14.12.2020) Vi streiker for våre framtidige kolleger. I dag mangler kirken 1 av 10 prester. Om 4 år vil vi mangle 1 av 6 hvis trenden fortsetter. Det mangler prester, kateketer, diakoner og kirkemusikere i hele landet. Dette er viktige stillinger for å holde en landsdekkende folkekirke levende der du bor.

Streik i kirken

(12.12.2020) Meklingen i KA førte ikke frem, og fra 12.12 kl 09 tar derfor seks Unio-forbund ut 16 kirkeansatte i streik. – Vi er svært skuffet over at arbeidsgiver har tvunget kirken inn i en streik rett før jul, sier Unio KAs forhandlingsleder Kristian Mollestad.

Lønnsoppgjøret 2020 – samlet oversikt

(12.12.2020) Her finner du en oversikt over status for lønnsforhandlingene i de ulike tariffområdene der Forskerforbundet har medlemmer.

Mekling i lønnsoppgjøret i kirken: Unios krav

(10.12.2020) Partene i lønnsoppgjøret i kirken møtes til mekling hos riksmekleren 10.–11. desember. Unio er opptatt av å sikre rekruttering innenfor ansvarlige, økonomiske rammer.

Enighet i hovedtariffoppgjøret i Virke

(02.12.2020) Det er oppnådd enighet i hovedoppgjøret mellom Unio-organisasjonene og Virke for HUK-området (helse, utdanning og kultur). – Resultatet er på linje med det som er oppnådd i resten av samfunnet. Det har vært krevende forhandlinger, men vi er fornøyde med at vi har kommet til enighet, sier Kari...

Klart ja i uravstemningen i staten

(13.11.2020) Unio stat har fått et klart svar i uravstemningen. Over 80 prosent av de som stemte, stemte ja til resultatet i meklingen i det statlige området. – Det er et gledelig og tydelig resultat, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Løsning i meklingen i Oslo kommune

(15.10.2020) Unio kom til enighet med Oslo kommune, og sikret sine medlemmer reallønnsvekst og forhandlingsrett på pensjon.

Løsning i statsoppgjøret

(15.10.2020) Partene kom i natt til enighet i årets lønnsoppgjør i staten. – Staten kom våre krav i møte og vi sikret et akseptabelt resultat for våre medlemsgrupper i en krevende økonomisk situasjon, sier Guro Lind. Resultatet innebærer at Unios medlemmer totalt sett er sikret reallønnsvekst.

Meklingen i staten har startet: – Håper på mer ydmykhet

(23.09.2020) I dag startet meklingen i staten. – Jeg håper vår statlige arbeidsgiver møter oss med mer ydmykhet og forhandlingsvilje, og skjønner at den ikke kan diktere et resultat, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat på vei inn til det første møtet med riksmekleren.

Brudd i lønnsoppgjøret i Oslo kommune

(16.09.2020) Det ble ingen forhandlingsløsning i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune. – Vi beklager sterkt at vi var nødt til å bryte, ,sier forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo.

Enighet i lønnsoppgjøret i kommunene

(16.09.2020) Nesten alle partene i kommunesektoren ble i natt enige om en ny hovedtariffavtale. – Isolert sett er resultatet i årets oppgjør dårlig. Dette er langt unna det Unio ønsket og la planer for da oppgjøret startet i vinter, sier forhandlingsleder for Unio i KS-området, Steffen Handal.

Brudd i lønnsforhandlingene i staten

(15.09.2020) Unio stat valgte mandag kveld å bryte lønnsforhandlingene med staten, og oppgjøret går nå til mekling. – Vi var svært innstilt på å komme til enighet i år, men det ble dessverre umulig når staten ikke engang ville diskutere økonomien, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Unios tariffguide

(10.09.2020) Tariffavtaler, lønnsramme, overheng, glidning og uravstemning. Du har hørt ordene, men hva ligger i begrepene? Denne oversikten fra Unio gir en kortfattet innføring til deg som er fersk i spørsmål om lønn og tariff.

Lønnsforhandlingene i gang i kommunene

(03.09.2020) I dag leverte Unio kommune sitt første krav til forhandlingsmotparten KS, og krever blant annet reallønnsvekst og rett til permisjon med lønn for nødvendig utdanning eller videreutdanning.

Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst

(03.09.2020) I dag leverte Unio Oslo kommune det første kravet i årets lønnsoppgjør. Det viktigste i år er å sikre reallønnsvekst for alle medlemmene.