Her finner du nyhetssaker om tariffoppgjørene i 2020 (alle sektorer).

Partene i staten oppfordrer til å bruke partssamarbeidet også lokalt

(26.03.2020) De sentrale partene i staten kommer i dag med en felles uttalelse der de oppfordrer tillitsvalgte og ledere om å bruke det lokale partssamarbeidet for å finne de beste løsningene sammen. – Et godt og tillitsfullt partssamarbeid er avgjørende for å møte koronasituasjonen, heter det i uttalelsen.

Lønnsoppgjøret i staten utsettes til høsten

(19.03.2020) Partene i staten er enige om at hovedtariffavtalene videreføres og utløper uten oppsigelse den 15.september. Dermed er også tariffoppgjøret i staten formelt utsatt til høsten.

Lønnsoppgjøret utsettes

(13.03.2020) Som en følge av den alvorlige og usikre økonomiske situasjonen vi er i, blir årets forhandlinger om lønn og arbeidsbetingelser utsatt til august. I mellomtiden gjelder allerede inngåtte avtaler.

Nå er det lønnstakernes tur

(11.03.2020) Unios styre har vedtatt sine prioriteringer foran årets lønnsoppgjør. Seks år etter oljeprisfallet i 2014, og etter flere år med konjunkturoppgang, er det på tide at lønnstakerne får ta del i oppgangen. Unios styre har også uttalt seg om Korona-viruset i sin inntektspolitiske uttalelse i år.

Check your membership information

(04.03.2020) It is important that Forskerforbundet has the correct information about your membership before we start this year's central wage negotiations. Logg on to 'Min side' / My membership page and check that the information is correct.

Sjekk dine medlemsopplysninger!

(04.03.2020) Før tariffoppgjøret 2020 er det ekstra viktig at Forskerforbundet har riktig informasjon om deg som medlem. Logg inn på Min side og sjekk dine opplysninger. // Link to English version below //

Unios forhandlingssjef ber NHO roe seg ned

(20.02.2020) – Egentlig er jeg ganske sur på dette. NHO snakker mot bedre vitende i pressen, sier Unios forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby. I Dagbladet Børsen avviser han at det er så problematisk at staten kom ut med høye tillegg i fjor.

Foreløpig TBU-rappport for inntektsoppgjørene 2020

(17.02.2020) Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU) la i dag frem en foreløpig rapport foran inntektsoppgjørene i 2020. Rapporten i endelig utgave vil foreligge i slutten av mars.

Tariffkonferansen i Unio markerte starten på lønnsoppgjøret

(17.01.2020) Denne uka møttes tillitsvalgte i Unio på Fornebu for å utveksle tanker i fellesskap om tariffoppgjøret. Mange bidro med gode tanker til felles beste.