Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

INFO IN ENGLISH? Find essential articles and documents in our  English section

/

English

Vis artikler fra 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut ca hver 14. dag.

Tariffnyheter

Her finner du siste nytt om lønnsoppgjørene (alle sektorer). For informasjon fra tidligere års lønnsoppgjør, velg årstall.

  Meklingen i staten har startet: – Håper på mer ydmykhet

  (23.09.2020) I dag startet meklingen i staten. – Jeg håper vår statlige arbeidsgiver møter oss med mer ydmykhet og forhandlingsvilje, og skjønner at den ikke kan diktere et resultat, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat på vei inn til det første møtet med riksmekleren.

  Lønnsoppgjøret 2020 – viktige datoer

  (16.09.2020) Årets utsatte lønnsoppgjør i offentlig sektor er et hovedoppgjør. Frister for forhandlingene i tariffområder som gjelder for Forskerforbundet er følgende:

  Brudd i lønnsoppgjøret i Oslo kommune

  (16.09.2020) Det ble ingen forhandlingsløsning i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune. – Vi beklager sterkt at vi var nødt til å bryte, ,sier forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo.

  Enighet i lønnsoppgjøret i kommunene

  (16.09.2020) Nesten alle partene i kommunesektoren ble i natt enige om en ny hovedtariffavtale. – Isolert sett er resultatet i årets oppgjør dårlig. Dette er langt unna det Unio ønsket og la planer for da oppgjøret startet i vinter, sier forhandlingsleder for Unio i KS-området, Steffen Handal.

  Brudd i lønnsforhandlingene i staten

  (15.09.2020) Unio stat valgte mandag kveld å bryte lønnsforhandlingene med staten, og oppgjøret går nå til mekling. – Vi var svært innstilt på å komme til enighet i år, men det ble dessverre umulig når staten ikke engang ville diskutere økonomien, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

  Unios tariffguide

  (10.09.2020) Tariffavtaler, lønnsramme, overheng, glidning og uravstemning. Du har hørt ordene, men hva ligger i begrepene? Denne oversikten fra Unio gir en kortfattet innføring til deg som er fersk i spørsmål om lønn og tariff.

  Lønnsforhandlingene i gang i kommunene

  (03.09.2020) I dag leverte Unio kommune sitt første krav til forhandlingsmotparten KS, og krever blant annet reallønnsvekst og rett til permisjon med lønn for nødvendig utdanning eller videreutdanning.

  Lønnsforhandlingene i Oslo: Krever reallønnsvekst

  (03.09.2020) I dag leverte Unio Oslo kommune det første kravet i årets lønnsoppgjør. Det viktigste i år er å sikre reallønnsvekst for alle medlemmene.

  Lønnsforhandlingene i gang i staten

  (01.09.2020) I dag startet forhandlingene om årets lønnsoppgjør i staten. – Våre medlemmer skal ha sin del av kaken. Vi forventer at alle får reallønnsvekst, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat.

  Unio: – Fordelingen og profilen er viktig i årets lønnsoppgjør

  (26.08.2020) Unios styre har vedtatt Unios inntektspolitiske uttalelse. – Resultatet i frontfaget er normgivende, og for oss blir fordelingen og profilen viktig. Lønnstakere med høyere utdanning i offentlig sektor henger fortsatt etter, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

  Enighet med Spekter i A-delsforhandlingene

  (25.08.2020) De første forhandlingene i Spekter ble unnagjort tirsdag 25. august. I denne delen av forhandlingene avtales ikke noe om økonomi, men partene har blitt enige om noen prinsipper for videre prosesser for tariffoppgjøret.

  Lønnsoppgjøret:
  – Mange muligheter selv om økonomien er begrenset

  (25.08.2020) Rammen fra industrien er satt, men forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind lover reelle forhandlinger når Unio møter staten i lønnsoppgjør. Les mer i Forskerforum.

  Partene i staten oppfordrer til å bruke partssamarbeidet også lokalt

  (26.03.2020) De sentrale partene i staten kommer i dag med en felles uttalelse der de oppfordrer tillitsvalgte og ledere om å bruke det lokale partssamarbeidet for å finne de beste løsningene sammen. – Et godt og tillitsfullt partssamarbeid er avgjørende for å møte koronasituasjonen, heter det i uttalelsen.

  Lønnsoppgjøret i staten utsettes til høsten

  (19.03.2020) Partene i staten er enige om at hovedtariffavtalene videreføres og utløper uten oppsigelse den 15.september. Dermed er også tariffoppgjøret i staten formelt utsatt til høsten.

  Lønnsoppgjøret utsettes

  (13.03.2020) Som en følge av den alvorlige og usikre økonomiske situasjonen vi er i, blir årets forhandlinger om lønn og arbeidsbetingelser utsatt til august. I mellomtiden gjelder allerede inngåtte avtaler.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >