Vis artikler fra

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut ca hver 14. dag.

Tariffnyheter

Her finner du siste nytt om lønnsoppgjørene (alle sektorer). For informasjon fra tidligere års lønnsoppgjør, velg årstall til venstre.

Enighet med Virke om forlenget hovedavtale

(26.06.2018) Unio-forbundene og Virke har gjennomført forhandlinger om revisjon av hovedavtalen (Parallellavtalen).

Et tydelig ja i uravstemningen

(19.06.2018) Unio har gjennomført uravstemning for medlemmene i det statlige tariffområdet. Drøyt 86 prosent av dem som avla stemme, stemte ja til meklingsforslaget.

Uravstemning – tariffoppgjøret i staten

(06.06.2018) Uravstemningen i statlig tariffområde gjennomføres elektronisk. Medlemsnummer og pin-kode til bruk ved uravstemningen blir sendt til deg på SMS. Stemmeperioden er fra onsdag 6. juni kl. 12.00 til fredag 15. juni 2018 kl. 16.00.

Enighet med Spekter

(05.06.2018) Sent 4. juni fullførte Unio forhandlingene med Spekter for sine medlemmer på sykehusene. – Det har vært krevende forhandlinger, men vi er fornøyde med at vi nå har oppnådd enighet, sier Unios forhandlingsleder Eli Gunhild By. Forskerforbundet har 1.400 medlemmer i Spekter.

Wage settlements and a new pension agreement

(30.05.2018) This is an English summary of recent wage settlements and the new pension agreement for the public sector.

Statsoppgjøret oppsummert

(25.05.2018) Torsdag 24. mai ble Unio, LO og YS enige med staten om lønnsoppgjøret for 2018. Her oppsummerer vi hva partene ble enige om.

Enighet i statsoppgjøret

(24.05.2018) – Vi har fått gjennomslag for viktige krav og et resultat som sikrer økt kjøpekraft for våre medlemmer, sier forhandlingsleder i Unio stat, Petter Aaslestad.

Mekling på overtid

(24.05.2018) (14:25) Meklingen i statsoppgjøret pågår stadig torsdag ettermiddag, og det kan enda ta noe tid før det kommer en avklaring. Vi vil informere så snart det er noe nytt om meklingen.

En Unio-streik vil ramme hele landet

(16.05.2018) Dersom meklingen i staten ikke fører fram innen fristen 23. mai kl. 24.00, vil Unio ta ut vel 1100 statsansatte i streik fra torsdag morgen. Dette gjelder blant annet ansatte på universiteter og høgskoler, ulike yrkesgrupper i politiet, skatterevisorer og NAV-ansatte.

Informasjon i tilfelle konflikt i statlig sektor

(16.05.2018) Dersom meklingen ikke fører fram kan det bli streik i staten fra torsdag 24. mai. De av våre medlemmer som tas ut i første fase av en mulig streik, har fått beskjed om dette fra Unio onsdag 16. mai.

Til deg som er tatt ut i streik

(16.05.2018) Medlemmer som tas ut i streik har både rettigheter og plikter som kanskje ikke er kjent for alle. Unio har laget en oversikt.

Til deg som ikke er tatt ut i streik

(16.05.2018) Unio-medlemmer som ikke er tatt ut i streik, er likevel i konflikt. Å være medlem i en fagorganisasjon medfører både rettigheter og plikter.

Løsning i kommunesektoren og Oslo kommune

(01.05.2018) Partene i kommunesektoren kom 30. april fram til en forhandlingsløsning i hovedtariffoppgjøret. Senere samme kveld kom også partene i Oslo kommune til enighet.

Derfor ble det brudd i staten

(30.04.2018) Unio ville beholde lønnstabellen med lønnstrinn, og sikre medlemmene økt kjøpekraft. Derfor ble det brudd i lønnsforhandlingene med staten.

Brudd i forhandlingene i staten

(29.04.2018) – Avstanden mellom partene var for stor til at vi kunne finne en forhandlingsløsning. Nå må vi få assistanse av riksmekleren, sier forhandlingsleder i Unio stat, Petter Aaslestad.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >