Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

INFO IN ENGLISH? Find essential articles and documents in our  English section

/

English

Vis artikler fra 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet fra Forskerforbundet. Nyhetsbrevet sendes ut ca hver 14. dag.

Tariffnyheter

Her finner du siste nytt om lønnsoppgjørene (alle sektorer). For informasjon fra tidligere års lønnsoppgjør, velg årstall til venstre.

  Mekling på overtid

  (24.05.2018) (14:25) Meklingen i statsoppgjøret pågår stadig torsdag ettermiddag, og det kan enda ta noe tid før det kommer en avklaring. Vi vil informere så snart det er noe nytt om meklingen.

  En Unio-streik vil ramme hele landet

  (16.05.2018) Dersom meklingen i staten ikke fører fram innen fristen 23. mai kl. 24.00, vil Unio ta ut vel 1100 statsansatte i streik fra torsdag morgen. Dette gjelder blant annet ansatte på universiteter og høgskoler, ulike yrkesgrupper i politiet, skatterevisorer og NAV-ansatte.

  Informasjon i tilfelle konflikt i statlig sektor

  (16.05.2018) Dersom meklingen ikke fører fram kan det bli streik i staten fra torsdag 24. mai. De av våre medlemmer som tas ut i første fase av en mulig streik, har fått beskjed om dette fra Unio onsdag 16. mai.

  Til deg som er tatt ut i streik

  (16.05.2018) Medlemmer som tas ut i streik har både rettigheter og plikter som kanskje ikke er kjent for alle. Unio har laget en oversikt.

  Til deg som ikke er tatt ut i streik

  (16.05.2018) Unio-medlemmer som ikke er tatt ut i streik, er likevel i konflikt. Å være medlem i en fagorganisasjon medfører både rettigheter og plikter.

  Løsning i kommunesektoren og Oslo kommune

  (01.05.2018) Partene i kommunesektoren kom 30. april fram til en forhandlingsløsning i hovedtariffoppgjøret. Senere samme kveld kom også partene i Oslo kommune til enighet.

  Derfor ble det brudd i staten

  (30.04.2018) Unio ville beholde lønnstabellen med lønnstrinn, og sikre medlemmene økt kjøpekraft. Derfor ble det brudd i lønnsforhandlingene med staten.

  Brudd i forhandlingene i staten

  (29.04.2018) – Avstanden mellom partene var for stor til at vi kunne finne en forhandlingsløsning. Nå må vi få assistanse av riksmekleren, sier forhandlingsleder i Unio stat, Petter Aaslestad.

  Oslo: Unio har levert økonomiske krav

  (26.04.2018) I dag leverte Unio Oslo kommune det tredje kravet i årets lønnsoppgjør. Det inneholder økonomi.

  KS: Unio leverte økonomiske krav

  (23.04.2018) Lønnsforhandlingene i KS-området fortsatte i dag. Unio kommune overleverte krav tre. Dette er de økonomiske kravene i dette oppgjøret.

  Oslo: Krav 2 er levert fra Unio

  (18.04.2018) Unio Oslo kommune leverte i dag et nytt krav i lønnsoppgjøret 2018. Kravet gjelder fellesbestemmelser i Oslo kommunes overenskomst.

  KS: Unio krever at ansatte med høyere utdanning prioriteres

  (11.04.2018) Unio kommune overleverte i dag det første kravet i årets lønnsoppgjør i KS-området. – Kampen i årets oppgjør vil stå om rammen og fordelingen av pengene, sier forhandlingsleder Steffen Handal.

  Oslo: – Forventer en klar reallønnsvekst

  (11.04.2018) I dag starter lønnsoppgjøret for ansatte i Oslo kommune, som er et eget tariffområde. Unio krever en tydelig innretning som gir en klar reallønnsvekst og et høyere lønnsniv�� for universitets- og høyskoleutdannede.

  Første forhandlingsrunde i Spekter-området ferdig

  (11.04.2018) Årets innledende forhandlinger gjeldende for alle Spekter-virksomheter (A-delsforhandlinger) er ferdig. Dermed er første runde ferdig i Spekter-området for Unios 47.200 medlemmer.

  Forhandlingsstart i staten: Unio krever at lønnsgapet reduseres

  (05.04.2018) – Lønnsgapet mellom grupper med høyere utdanning i staten og i privat sektor er stort. Årets oppgjør må bidra til å redusere dette gapet, sier forhandlingsleder for Unio stat, Petter Aaslestad i forbindelse med åpningen av tarifforhandlingene i staten i dag.

< Forrige 1 2 3 4 5  ... Neste >