Høstens enkleste valg? Vi spanderer!

Nå er det ekstra lurt å melde seg inn i Forskerforbundet. Alle nye yrkesaktive medlemmer får nemlig gratis medlemskap ut året!

Er du kunnskapsarbeider? Da er det mange gode grunner til å melde seg inn i Forskerforbundet.

Akkurat nå spanderer vi medlemskontingenten ut året, inkludert vår grunnforsikring gratis i samme periode. Forsikringspakken består av livs-, uføre-, ulykkes- og kritisk sykdomsforsikring.

Først litt om oss

Navnet vårt kan kanskje spille deg et puss, men vi representer langt flere enn forskere. Vi er fagforeningen for ansatte innen forskning, høyere utdanning og kunnskapsformidling. Våre medlemmer er ansatt i vitenskapelige, administrative og bibliotekfaglige stillinger ved universiteter, høyskoler, forskningsinstitutter, museer, arkiver, helseforetak og i offentlig forvaltning knyttet til forskning og høyere utdanning.

Vi er over 25 000 medlemmer, og grunnen til at vi ønsker å bli enda flere er enkel: Kraften i en fagforening vokser når den deles på flere!

Vi arbeider for høyere lønn og bedre arbeidsvilkår for medlemmene våre, og er et sikkerhetsnett den dagen du trenger det.

Som medlem har du tilgang til

 • Et sikkerhetsnett du kan stole på den dagen du trenger det.
 • Dyktige tillitsvalgte som bistår medlemmene våre med store og små utfordringer og svarer på spørsmål du måtte ha.
 • Et topplag av spesialiserte jurister som bistår om du får problemer i arbeidsforholdet ditt.
 • Noen som forhandler lønn for deg. Vi forhandler lønn for alle medlemmene våre og jobber for at alle skal få en god lønnsutvikling. 
 • Gode bank- og forsikringstilbud, som gunstig boliglån, samt andre medlemsfordeler.
 • Et faglig og sosialt fellesskap. Som medlem hos oss er du del av et faglig og sosialt nettverk på arbeidsplassen din. De fleste lokallag arrangerer seminarer, kurs og sosiale samlinger for medlemmene sine.
 • Lesestoff. Du får fagbladet Forskerforum tilsendt ti ganger i året.

Informasjon om medlemskapet og tilbudet

 • Ordinær pris på medlemskap er 530 kr/mnd, pluss 181 kr/mnd for obligatorisk medlemsforsikring.
 • For stipendiater er ordinær kontingent 133 kr/mnd det første året, deretter 265 kr/mnd, pluss 181 kr/mnd for obligatorisk medlemsforsikring.
 • Dette tilbudet om gratis medlemskap gjelder ved innmelding i perioden 1. september til og med 31. desember 2023. Det gjelder kun for yrkesaktive medlemmer.
 • Dersom du ikke ønsker å fortsette medlemskapet etter gratisperioden må du sende skriftlig utmelding til Forskerforbundet. I motsatt fall løper medlemskap og forsikring videre på ordinære vilkår fra 1. januar 2024.

Merk at det er en karenstid på tre måneder før nye medlemmer kan få juridisk hjelp av Forskerforbundet. Bestemmelsen om karenstid gjelder ikke ved spørsmål om midlertidig ansettelse.

 

Hva tilbyr vi

Som medlem i Forskerforbundet får du bistand i lønnsforhandlinger, gode forsikringstilbud og fagbladet Forskerforum gratis tilsendt.

Se alle våre medlemsfordeler